Ο Δημήτρης Μπουργιώτης “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ” για γράμματα και τέχνες μετά μουσικής, από τον Ίβαν Ίλιτς στον Κισλόφσκι.

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 19:00-21:00, στη ζωντανή, διαδικτυακή εκπομπή του ράδιο Έναντι, “Διαβάζοντας Με τη Σίσσυ”, που επιμελείται και παρουσιάζει η φιλόλογος – λογοτέχνης Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, ένας εκ των καλεσμένων ήταν ο Δημήτρης Μπουργιώτης, οικονομολόγος – συγγραφέας. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αυτής, περί λόγου και τέχνης μετά μουσικής, η Σίσσυ και ο Δημήτρης διάβασαν αποσπάσματα και συζήτησαν για το βιβλίο του ιδίου “Γράμματα από την Αιχμαλωσία”, για το θεατρικό έργο “Ο Θάνατος του Ίβαν Ίλιτς”, τη “Μπλε” ταινία και την Α’ προς Κορινθίους κεφ. ιγ’ στίχοι 1-13, τον Ρέμπραντ και το κλεμμένο έργο του “Η Καταιγίδα στη Θάλασσα της Γαλιλαίας”, τον Σόρεν Κίρκεγκαρντ και τον Μανόλη Αναγνωστάκη, το Μίκη Θεοδωράκη, την ταινία Serpico και το αγαπημένο τραγούδι – μελοποιημένη ποίηση “Δρόμοι Παλιοί”. Δείτε τη συνέντευξη στο κανάλι της εκπομπής στο youtube.

“Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”: η νέα διαδικτυακή, ραδιοφωνική εκπομπή του www.radio1d.gr, που με διάθεση & μεράκι παρουσιάζει κάθε Πέμπτη 19:00-21:00, η φιλόλογος – λογοτέχνη Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά. Φίλες & Φίλοι αγαπητοί & αγαπημένοι ελάτε μαζί μας! Διαβάζουμε αγαπημένα λογοτεχνικά βιβλία. Φιλοξενούμε φίλους ακροατές. Παρουσιάζουμε καλλιτεχνικά δημιουργήματα των καλών τεχνών και των εφαρμοσμένων. Συζητούμε για έργα πολιτισμού. Στρώνουμε το μουσικό χαλί και πετούμε στο διαδικτυακό αέρα – του www.radio1d.gr – σε ένα κυνήγι αναζήτησης μιας αισθητικής κουλτούρας. Η συμμετοχή σας, χαρά μας! Μας ακούτε στο www.radio1d.gr, μας βλέπετε σε απευθείας σύνδεση ζωντανά στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook και έπειτα μας παρακολουθείτε από το κανάλι της εκπομπής στο youtube.

Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στην εκπομπή “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”, επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε στο ευχάριστο στούντιο της εκπομπής, να συζητήσουμε για αγαπημένα βιβλία και έργα τέχνης που σας συγκινούν, αλλά και να παρουσιάσουμε το δικό σας έργο και την καλλιτεχνική – πολιτιστική δράση σας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με απευθείας μήνυμα στη σελίδα μας στο messenger, με email στο diavazontasmetisissy@gmail.com, είτε στέλνοντας βιβλία, δείγματα έργων, επιστολές κ.ο.κ. στα ακόλουθα στοιχεία: Για την εκπομπή «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ», υπόψη Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Ράδιο Έναντι (Radio1d), Δωδεκανήσου 10Β, τ.κ. 54626 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 38 73 22.

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά