Η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά διαβάζει τον “Κεραμοποιό” του Κώστα Πάτση και συνομιλεί με τη Νατάσα Καλοβέρου, φυσιολάτρη. “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”!

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και Νατάσα Καλοβέρου, “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”, www.radio1d.gr.

Η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά διαβάζει ποιήματα του Κώστα Πάτση και μιλάει γι αυτόν, όπως ο ίδιος το επέλεξε. Παράλληλα, με την καλεσμένη της, Νατάσα Καλοβέρου, συζητούν για ποίηση, πολιτισμό και συναισθήματα. Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, 19:0021:00, “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”. Μια εκπομπή λόγου και τέχνης μετά μουσικής που επιμελείται και παρουσιάζει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά ζωντανά στο www.radio1d.gr. Εκλεκτέ μου Κώστα σε ευχαριστώ που μου εμπιστεύθηκες τη συλλογή ποιημάτων σου “Ο Κεραμοποιός”! Αγαπημένη μου Νατάσα χαίρομαι που μοιραστήκαμε τη χαρά της ανάγνωσης και της καλλιτεχνικής εσωτερικής αναζήτησης! Ανθρώπινα! Να είμαστε καλά, να ανταμώνουμε!

Βιογραφικό τιμώμενου ποιητή: “Ο Κώστας Πάτσης γεννήθηκε στη Νίκαια. Σπούδασε μουσική (κιθάρα, πιάνο, θεωρητικά) στο Εθνικό και Ελληνικό ωδείο. Ξεκίνησε με κιθάρα και με δάσκαλο τον Γιώργο Τσαγράκη, συνέχισε με πιάνο και θεωρητικά με δάσκαλο τον Γιάννη Αυγερινό. Το άλλο του μεγάλο πάθος, η εικόνα ως χρώμα και κίνηση, τον οδήγησε μετά το στρατιωτικό σε κινηματογραφικές σπουδές. Γράφτηκε στη σχολή κινηματογράφου της Ευγενίας Χατζίκου και από το τμήμα σκηνοθετών και με δασκάλους τον Δήμο Θέο (σκηνοθέτης – συγγραφέας) και τον Φαίδωνα Πατρικαλάκι (ζωγράφος – συγγραφέας) ξεκίνησε ακόμη ένα δρόμο. Τον δρόμο αυτόν τον περπάτησε και με τη βοήθεια κι άλλων δασκάλων της σχολής, αλλά οι πιο σημαντικοί και αξιομνημόνευτοι και με τους οποίους απέκτησε και προσωπική σχέση, ήταν ο Δ. Θεός και Φ. Πατρικαλάκις. Παράλληλα με τις σπουδές του έγραφε από μικρός. Κάτι που δεν εγκατέλειψε ποτέ και συνεχίζει ως σήμερα. Το πρώτο του βιβλίο (32+μία φορές έρωτα) εκδόθηκε από τις εκδόσεις Μανδραγόρας το έτος 1999. Μετά ακολούθησαν άλλα εννέα βιβλία, με τελευταίο τον Κεραμοποιό που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Φαρφούλας το Νοέμβριο του 2018. Ο Κώστας Πάτσης είναι… πάνω από όλα ο Κώστας Πάτσης… είναι χορευτής. Χορευτής του τώρα και της απώτερης στιγμής, του έρωτα και του πάθους, του ενθουσιασμού και της κατήφειας, του… Ο ρυθμός είναι που τον κατέχει, τον καθορίζει και τον αποκαλύπτει. Ο ρυθμός της μουσικής που γίνεται ρυθμός χορού, έκστασης, εκστατικού χορού. Έτσι θέλει να τον υπολογίζουν. Χορευτής. Τον χορευτή… Μεγαλοβιομήχανος κι άλλες φορές επαίτης… μα πάνω από όλα, πρώτα από όλα χορευτής στου χρόνου τους ρυθμούς…”


Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Νατάσα Καλοβέρου, Χρήστος Λεοντάρης.

Βιογραφικό σημείωμα καλεσμένης: “Ονομάζομαι Αναστασία Καλοβέρου, μα από μικρή με φωνάζουν Νατάσα. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976, μήνα Μάιο. Μετακομίσαμε στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν την εφηβεία μου και στην όμορφη πόλη μας, αγάπησα το δάσος του Σειχ Σου, παίζοντας και σκαρφαλώνοντας στις γραφικές γειτονιές της Άνω πόλης. Ταξίδεψα για σπουδές στα Οικονομικά στην καταπράσινη Ουαλλία κι εργάστηκα στη συνέχεια, για δυο χρόνια στο Λονδίνο. Όλα αυτά τα χρόνια και παράλληλα με τα εργασιακά μου καθήκοντα, γράφω και σβήνω σημειώσεις, κείμενα και σκέψεις. Μαμά μιας εννιάχρονης μικρής κόρης, ζούμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δε χάνω,όμως, την ευκαιρία με τακτικές, περιπατητικές και ορειβατικές εξορμήσεις, να αναπνέω και να εμπνέομαι από το φρέσκο αέρα των βουνών της πανέμορφης χώρας μας.”

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή στο βίντεο youtube που ακολουθεί :

Η εκπομπή «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ» μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα www.radio1d.gr, με ταυτόχρονη live αναμετάδοση από τη σελίδα της στο facebook @diavazontasmetisissy και  παράλληλη αρχειοθέτηση της, ολόκληρη αλλά και τμηματικά ανά συμμετέχοντα, για περαιτέρω παρακολούθηση, αξιοποίηση και χρήση στο ομώνυμο κανάλι youtube.  Επιπλέον, πλήρες άρθρο / δελτίο τύπου / ειδικό αφιέρωμα δημοσιεύονται στην ομώνυμη στήλη της εκπομπής «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ» στο portal του www.radio1d.gr, όπου μέσα από μια δημοσιογραφική στήλη στην υπηρεσία των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, παρουσιάζονται «Πρόσωπα και Πρότυπα».

«Διαβάζοντας με τη Σίσσυ», η διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή λόγου και τέχνης του Ράδιο Έναντιwww.radio1d.gr, που επιμελείται και παρουσιάζει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, κάθε Πέμπτη 19:00-21:00, ένα γλωσσικό και μουσικό ταξίδι μέσα από τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό, σε μια διαρκή αναζήτηση αισθητικής κουλτούρας.

Διαβάζουμε αγαπημένα λογοτεχνικά βιβλία. Φιλοξενούμε φίλους ακροατές. Παρουσιάζουμε καλλιτεχνικά δημιουργήματα των καλών τεχνών και των εφαρμοσμένων. Συζητούμε για έργα πολιτισμού. Στρώνουμε το μουσικό χαλί και πετούμε στο διαδικτυακό αέρα – του www.radio1d.gr – σε ένα κυνήγι αναζήτησης μιας αισθητικής κουλτούρας. Φιλοξενούμενοι μας είναι ακροατές, αναγνώστες, θεατές, καλλιτέχνες, δημιουργοί και εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού.

Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στην εκπομπή “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”, επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε στο ευχάριστο στούντιο της εκπομπής, να συζητήσουμε για αγαπημένα βιβλία και έργα τέχνης που σας συγκινούν, αλλά και να παρουσιάσουμε το δικό σας έργο και την καλλιτεχνική – πολιτιστική δράση σας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με απευθείας μήνυμα στη σελίδα μας στο messenger, με email στο diavazontasmetisissy@gmail.com, είτε στέλνοντας βιβλία, δείγματα έργων, επιστολές κ.ο.κ. στα ακόλουθα στοιχεία: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Ράδιο Έναντι (Radio1d), Δωδεκανήσου 10Β, τ.κ. 54626 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 38 73 22. Για την εκπομπή «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ».

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Κώστας Πάτσης, Νατάσα Καλοβέρου