Ο Φάνης Ουγγρίνης “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ” για τα στοιχεία του ενεργού πολίτη – εθελοντή, τον πολιτισμό και την αισθητική της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο την Πλατεία Εμπορείου.

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και Φάνης Ουγγρίνης, “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ” radio1d.gr

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στο πρώτο μέρος της εκπομπής “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”, 19:00-20:00, καλεσμένος ήταν ο Φάνης Ουγγρίνης, επιχειρηματίας, ενεργός πολίτης, δραστήριος εθελοντής και λάτρης της φωτογραφικής τέχνης. Μαζί ξεκινήσαμε το ταξίδι μας από την παλιά Θεσσαλονίκη και την “Πλατεία Εμπορείου”, ανασκαλεύοντας τη σημασία της γιορτής του Πάσχα. Πήγαμε στον Έρνεστ Χέμινγουεϊ και τον Forrest Gump και από εκεί στον Puccini και τον Αλέκο Σακελλάριο. Μουσική επένδυση Albinoni, Piazzola, Bach, Puccini, Billie Holiday, Vagner, Rolling Stones, Garbage, New Order και Doors.

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και Φάνης Ουγγρίνης, “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ” radio1d.gr

Ελεύθερο Βιογραφικό σημείωμα: Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και δημιούργησα στη Θεσσαλονίκη. Ασχολούμαι με το επιχειρείν από τα φοιτητικά μου χρόνια. Πάντα προσπαθούσα να είμαι ενεργός πολίτης, συμμετέχοντας σε πλειάδα φορέων και σωματείων.

Μια αγαπημένη οικογενειακή εικόνα / μνήμη / θύμηση: Πάσχα στη Χαλκιδική, σε τεράστιο τραπέζι με πολλούς φίλους.

Μια αγαπημένη εικόνα / μνήμη / θύμηση από τα μαθητικά ή πανεπιστημιακά χρόνια; Το πρώτο μου φιλί.

Ένα στοιχείο που νοσταλγείς από τη δική σου παλαιά Θεσσαλονίκη; Την απίστευτη ζωντάνια της αλλοτινής αγοράς γύρω από την Πλατεία Εμπορίου.  

Αγαπάς τη φωτογραφία. Γιατί και πως προέκυψε αυτό το μεράκι; Αν έπρεπε μέσα σε μια φωτογραφία να χωρέσεις τη Θεσσαλονίκη του τώρα, από που θα αντλούσες έμπνευση – τι θα αποθανάτιζες με το φακό σου; Από παιδί ζωγράφιζα, όμως η έλλειψη χρόνου με ανάγκασε να απομακρυνθώ από αυτή την αγαπημένη ενασχόληση μου. Η φωτογραφική κάμερα στο κινητό ήταν για μένα μια εξαιρετική ευκαιρία να επανασυνδεθώ με την αποτίμηση της καθημερινής ζωής,  με τις ομορφιές της μα και τις ασχήμιες της.

Αν για μια μέρα είχες το χάρισμα να αλλάξεις άμεσα κάτι στην πόλη μας προς το καλύτερο για όλους, τι θα επέλεγες; Μακάρι να υπήρχε σήμερα μόνο ένα πράγμα που θα κάνει τους Σαλονικιούς να ξαναβρούν την αισιοδοξία τους.

Ένα αγαπημένο βιβλίο; Ο Γέρος και η Θάλασσα.

Μια αγαπημένη κινηματογραφική ταινία;Φορέστ Γκαμπ. Αποτυπώνει τη δύναμη της υπομονής χωρίς να γίνεται μελό.

Ένα αγαπημένο θεατρικό έργο / παράσταση;La Bohème. Τολμηρό για την εποχή του.

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά και Φάνης Ουγγρίνης, “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ” radio1d.gr

Μεράκι και φιλότιμο. Πως θα εξηγούσες αυτές τις δυο έννοιες; Μεράκι είναι η επίμονη αγάπη για την ποιότητα,  σε κάθε έκφανση της ζωής. Φιλότιμο είναι το να μην αποτιμάς την αξία του ανθρώπου με το χρήμα.

Τι είναι για εσένα πολιτισμός;Όλα όσα μας κάνουν σωστούς πολίτες, σωστούς συνανθρώπους

Πως αντιλαμβάνεσαι εσύ την αισθητική κουλτούρα;Σαν μια ανθρώπινη ανάγκη διαρκώς εξελισσόμενη, που όμως δεν πρέπει να χάνει τη συνέχεια της.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου, ο δρόμος που επέλεξες να περπατήσεις για να βοηθήσεις τον τόπο σου; Αυτό τον καιρό δοκιμάζομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα. Αν πιστεύουμε ότι έχουμε κάτι να πούμε και να κάνουμε για το σύνολο, οφείλουμε να καταθέτουμε τις θέσεις μας στην κοινωνία. Αλλιώς θα γκρινιάζουμε μονίμως από τον καναπέ μας για όσους μας κυβερνούν χωρίς να μας ικανοποιούν.

Στο παρακάτω βίντεο YouTube ακολουθεί η πλήρης συνέντευξη του Φάνη Ουγγρίνη στη Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά στην εκπομπή “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ” www.radio1d.gr:

Η εκπομπή «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ» μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα www.radio1d.gr, με ταυτόχρονη live αναμετάδοση από τη σελίδα της στο Facebook και παράλληλη αρχειοθέτηση της, ολόκληρη αλλά και τμηματικά ανά συμμετέχοντα, για περαιτέρω παρακολούθηση, αξιοποίηση και χρήση στο ομώνυμο κανάλι youtube.  Επιπλέον, πλήρες άρθρο / δελτίο τύπου / ειδικό αφιέρωμα δημοσιεύονται στην ομώνυμη στήλη της εκπομπής «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ» στο portal του www.radio1d.gr, όπου μέσα από μια δημοσιογραφική στήλη στην υπηρεσία των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, παρουσιάζονται «Πρόσωπα και Πρότυπα».

«Διαβάζοντας με τη Σίσσυ», η διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή λόγου και τέχνης του Ράδιο Έναντιwww.radio1d.gr, που επιμελείται και παρουσιάζει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, κάθε Πέμπτη 19:00-21:00, ένα γλωσσικό και μουσικό ταξίδι μέσα από τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό, σε μια διαρκή αναζήτηση αισθητικής κουλτούρας. Διαβάζουμε αγαπημένα λογοτεχνικά βιβλία. Φιλοξενούμε φίλους ακροατές. Παρουσιάζουμε καλλιτεχνικά δημιουργήματα των καλών τεχνών και των εφαρμοσμένων. Συζητούμε για έργα πολιτισμού. Στρώνουμε το μουσικό χαλί και πετούμε στο διαδικτυακό αέρα – του www.radio1d.gr – σε ένα κυνήγι αναζήτησης μιας αισθητικής κουλτούρας. Φιλοξενούμενοι μας είναι ακροατές, αναγνώστες, θεατές, καλλιτέχνες, δημιουργοί και εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού. Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στην εκπομπή “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”, επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε στο ευχάριστο στούντιο της εκπομπής, να συζητήσουμε για αγαπημένα βιβλία και έργα τέχνης που σας συγκινούν, αλλά και να παρουσιάσουμε το δικό σας έργο και την καλλιτεχνική – πολιτιστική δράση σας. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με απευθείας μήνυμα στη σελίδα μας στο messenger, με email στο diavazontasmetisissy@gmail.com, είτε στέλνοντας βιβλία, δείγματα έργων, επιστολές κ.ο.κ. στα ακόλουθα στοιχεία: Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Ράδιο Έναντι (Radio1d), Δωδεκανήσου 10Β, τ.κ. 54626 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 38 73 22. Για την εκπομπή «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ».

Ευχαριστούμε το αρτίστικο J&B Hair Salon, Πρασακάκη 2 – Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη για το hair styling!