“Διαβάζοντας με τη Σίσσυ” Μυράτ, Χατζιδάκις, Πιραντέλο όπως τους θυμάται η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά ζωντανά στο radio1d

Πολιτισμός και Αισθητική Κουλτούρα μιας άλλης εποχής. Μυράτ – Χατζιδάκις – Πιραντέλο: “Η παράσταση δεν είναι φώτα, δεν είναι σκηνικό / είναι οι άνθρωποι εσείς κι εγώ / είναι οι γυναίκες που μας ρωτούν / είναι τα παιδιά που μας κοιτούν έτσι που εσείς καθώς κι εγώ / αφήνουμε την ώρα / να πηγαίνει μόνη της. / Η παράσταση δεν είναι φώτα δεν είναι σκηνικό / είναι οι άνθρωποι εσείς κι εγώ / είναι η αδιακρισία σας στη μοναξιά μας / είναι η αναπνοή σας στη σιωπή μας / τέλος είναι η αγάπη σας Για μας….”

Πιραντέλο θέατρο Αθηνών 1961, Η Πέτρα, Φέρτε μου ένα Μαντολίνο, Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε: Δημήτρης Μυράτ, Μάνος Χατζιδάκις, Ζωή Φυτούση, Βούλα Ζουμπουλάκη.

Η συμμετοχή σας στη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή λόγου και τέχνης του Ράδιο Έναντι www.radio1d.gr, «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ», που επιμελείται και παρουσιάζει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, κάθε Πέμπτη 19:00-21:00, είναι τιμή και χαρά μας. Πρόκειται για ένα γλωσσικό και μουσικό ταξίδι μέσα από τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό, σε μια διαρκή αναζήτηση αισθητικής κουλτούρας, όπου παρουσιάζονται ΠρόσωπαΠρότυπα. Η εκπομπή «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ» μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα www.radio1d.gr, με ταυτόχρονη live αναμετάδοση από τη σελίδα της στο facebook @diavazontasmetisissy και  παράλληλη αρχειοθέτηση ολόκληρη, αλλά και τμηματικά ανά συμμετέχοντα, για περαιτέρω παρακολούθηση, αξιοποίηση και χρήση στο ομώνυμο κανάλι youtube. Επιπλέον, άρθρα, δελτία τύπου και αφιερώματα σχετικά με κάθε εκπομπή και τους παρουσιαζόμενους, δημοσιεύονται στην ομώνυμη στήλη της εκπομπής «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ» στο portal του www.radio1d.gr, μια δημοσιογραφική στήλη στην υπηρεσία των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, με εκπαιδευτικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Μάνος Χατζιδάκις και Δημήτρης Μυράτ