“Διαβάζοντας με τη Σίσσυ” στον Ιανό, στη 16η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

γράφει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά* |

Η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, συγγραφέας του βιβλίου “Λόγια Γυμνά” εκδόσεις Θερμαϊκός, με τη Μαίρη Καραγιάννη και τη Μαρία Ρεντζή της αλυσίδας πολιτισμού Ianos

Εδώ που όλα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια… όταν το πρώτο μου λογοτεχνικό βιβλίο “Λόγια Γυμνά” κυκλοφόρησε σε πρώτη και δεύτερη έκδοση από τις εκδόσεις Θερμαϊκός (παιδί των εκδόσεων Ιανός) και με σύστησε στον λογοτεχνικό κόσμο του δοκιμίου και της ποίησης, γεμίζοντας την καρδιά και την ψυχή μου χαρά μεγάλη.

Λόγια γυμνά. Μια απόδραση. Ωμά, αισθησιακά. Το κορμί χάνεται στο νου. Η ψυχή κλυδωνίζεται στου πόθου τη δίνη. Η σκέψη αιχμαλωτίζεται στην κάψα του σώματος. Μέρη απόκρυφα ξεγυμνώνονται λυσσασμένα. Μια γυναίκα. Παρθένα. Κολασμένη. Τιμωρός. Αθώα, διεστραμμένη. Η ροδαλή ηλικία των 15, άγουρη στα 18, βάφεται κόκκινη στα 21, λάβα χύνεται στα 30. Η αγωνία γίνεται βάσανο. Ο ιδρώτας σβήνει κάθε ίχνος υπομονής. Η σάρκα ξεσκίζεται. Μια κραυγή. Αχόρταγα συναισθήματα. Αιώνιες αναμνήσεις. ” Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου “Λόγια Γυμνά” εκδ. Θερμαϊκός.

Στο πλαίσιο της 16ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης η επίσκεψη στο περίπτερο / σταντ των εκδόσεων Ιανός – Θερμαϊκός είναι δεδομένη και συγκινησιακά φορτισμένη με αξέχαστες αναμνήσεις γεμάτες “Λόγια Γυμνά”. Διότι το να κρατάς στα χέρια σου ολοκληρωμένο το πρώτο σου πόνημα είναι απίστευτο συναίσθημα, ορόσημο στη ζωή κάθε καλλιτέχνη, λογοτέχνη, συγγραφέα.

Η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, συγγραφέας του “Λόγια Γυμνά” με την Αγάπη Ντόκα, συγγραφέα του βιβλίου “Καταδικασμένη Να Είμαι Σπάνια”, όλα των εκδόσεων Θερμαϊκός

Ανήμερα της επίσκεψης μας στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και στο σταντ της αλυσίδας πολιτισμού Ianos, γιορτάζεται φέτος και η Γιορτή της Μητέρας! Και τι χαρά μεγάλη να συναντήσω την εκλεκτή φίλη και ομότεχνη Αγάπη Ντόκα, συγγραφέα του βιβλίου “Καταδικασμένη Να Είμαι Σπάνια”. Μανούλες και οι δυο γράψαμε δύο τόσο διαφορετικά, αλλά και τόσο ξεχωριστά, ιδιαίτερα βιβλία που μας ταξιδεύουν στο θηλυκό κόσμο και μας βοηθούν να προσεγγίσουμε τη γυναικεία ψυχοσύνθεση από πολλές πλευρές. “Καταδικασμένη Να Είμαι Σπάνια” και “Λόγια Γυμνά” με διάθεση και μεράκι σε πρώτο πλάνο!

“Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”… μας διαβάζετε καθημερινά εδώ στο portal του Ράδιο Έναντι και μας ακούτε ζωντανά, κάθε Πέμπτη 19:00 – 21:00, διαδικτυακά στο ψηφιακό ραδιόφωνο www.radio1d.gr + Facebook Live + YouTube Channel! Μένουμε συντονισμένοι σε ένα ταξίδι μέσα από τα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την αισθαντική κουλτούρα!

*Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά ΜΑ, ΒΑ, φιλόλογος – συγγραφέας – ραδιοφωνική παραγωγός