Πολτιτικός Πολιτισμός με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην εκπομπή “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”

γράφει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά*

Λατινοπούλου Αφροδίτη και Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά στην εκπομπή “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”

Η Λατινοπούλου Αφροδίτη, πολιτικό στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής Θεσσαλονίκης, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή λόγου και τέχνης “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”, που επιμελείται και παρουσιάζει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, φιλόλογος – συγγραφέας – ραδιοφωνική παραγωγός, την Πέμπτη 06/06/2019, 20:00-21:00 στο radio1d.gr. Παρακολουθούμε ζωντανά το βίντεο της εκπομπής παρακάτω:

“Ονομάζομαι Λατινοπούλου Αφροδίτη! Είμαι 28 ετών και γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από την ηλικία των 4 ετών ασχολήθηκα με το τένις! Από τα 13 έως τα 18 μου έτη βρισκόμουν στις πρώτες 2 θέσεις στην Ελλάδα κατακτώντας 17 πανελλήνια πρωταθλήματα και 4 πανευρωπαϊκά. Το 2006 έφτασα την 6 η θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη ενώ εκπροσώπησα την Ελλάδα ως μέλος της εθνικής Ελλάδας για 5 συνεχόμενα έτη! Το 2009 – 2010 εισήχθησα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Το 2013 σταμάτησα την καριέρα μου στο τένις λόγω σοβαρού τραυματισμού και ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Νομική. Παράλληλα άνοιξα τη δική μου σχολή τένις μαζί με την μητέρα μου και φοίτησα σε σχολή προπονητών από την οποία πήρα το δίπλωμα προπονήτριας .Το 2017 αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκα ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε μεγάλο εκδοτικό όμιλο αλλά και ως ραδιοφωνική παραγωγός ενώ ταυτόχρονα διατηρούσα την ακαδημία τένις για μικρά παιδιά. Το 2016 αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά προκειμένου να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στην Ελλάδα τα οποία αντιμετώπισα και εγώ. Το 2018 έγινα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕλληνοΠολωνικού επιμελητηρίου. Συντονίστρια της εκστρατείας “Macedonian products made in Greece”. Η υποψηφιότητα μου στις βουλευτικές εκλογές θα μου δώσει τη δυνατότητα να εκπροσωπήσω τη γενιά μου η οποία έχει ταλαιπωρηθεί.

Μία αγαπημένη κινηματογραφική ταινία ή ένα αγαπημένο θεατρικό έργο;

Οι άθικτοι : Ο παραπληγικός αριστοκράτης και ο βοηθός του, πρώην κατάδικος. Οι αταίριαστοι που δημιούργησαν μια αξεπέραστη φιλία που συγκίνησε και έγινε ταινία. Μια φιλία «άπιαστη» και «άθικτη» από τον χρόνο και τις δυσκολίες είναι αυτή του Philippe και του Abdel. Δύο άνθρωποι που συναντήθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και δέθηκαν τόσο δυνατά που στο τέλος η φιλία τους έγινε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Η ταινία «The Intouchables» περιγράφει με ακρίβεια και χωρίς υπερβολές τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συναντήθηκαν στην πραγματικότητα οι δύο άντρες και ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία….

Λατινοπούλου Αφροδίτη και Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά στην εκπομπή “Διαβάζοντας με τη Σίσσυ”

Ένας αγαπημένος καλλιτέχνης ή έργο τέχνης;

Αθηνά Λατινοπούλου: Η Αθηνά Λατινοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Δημητρέλη και κεραμική – γλυπτική στη ΧΕΝ Αθηνών. (η μαμά της ερασιτέχνης ζωγράφος). Έχει πραγματοποιήσει 21 ατομικές εκθέσεις και 94 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία: Μουσείο Φρυσίρα στην Πλάκα, Μουσείο Βορρέ στην Παιανία, Μουσείο Γ. Γουναροπούλου στου Ζωγράφου, Αμερικάνικο Κολλέγιο στην Αγ. Παρασκευή, Μουσείο Οικ. Κοπελούζου στην Κηφισιά, Κρατικό Μουσείο Σ. Τ. Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου στη Ν. Ιωνία κ.ά Για τη δουλειά της έχουν γραφτεί πολλά σχετικά θεωρητικά και δημοσιογραφικά κείμενα. Το 2010 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό της αφήγημα “Οι κορδέλες της δικής μου πραγματικότητας” (εκδόσεις Τέχνης Οίστρος).

Μία αγαπημένη προσωπικότητα της ιστορίας ή της μυθολογίας;

Ο Πλάτων, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα, ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη.

«Στον καλό άνθρωπο για κανένα λόγο δεν δημιουργείται φθόνος ούτε φόβος ούτε οργή ή μίσος.»
«Ευνομία είναι η υπακοή σε σπουδαίους νόμους.»
«Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.»

«Διαβάζοντας με τη Σίσσυ» είναι η εκπομπή λόγου και τέχνης μετά μουσικής του Ράδιο Έναντι που επιμελείται και παρουσιάσει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, φιλόλογος – συγγραφέας. Ένα γλωσσικό και μουσικό ταξίδι μέσα από τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό, σε μια διαρκή αναζήτηση αισθητικής κουλτούρας, όπου παρουσιάζονται Πρόσωπα Πρότυπα. Η εκπομπή «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ» μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τη διαδικτυακή συχνότητα www.radio1d.gr, με ταυτόχρονη live αναμετάδοση από τη σελίδα της στο facebook @diavazontasmetisissy και παράλληλη αρχειοθέτηση της, ολόκληρη αλλά και τμηματικά ανά συμμετέχοντα, για περαιτέρω παρακολούθηση και χρήση στο ομώνυμο κανάλι youtube. Επιπλέον, πλήρες άρθρο / ειδικό αφιέρωμα με την παρουσίαση σας δημοσιεύεται στην ομώνυμη στήλη της εκπομπής «Διαβάζοντας με τη Σίσσυ» στο portal του www.radio1d.gr, όπου μέσα από μια δημοσιογραφική στήλη στην υπηρεσία των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, παρουσιάζονται «Πρόσωπα και Πρότυπα».

*Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά ΜΑ, ΒΑ, φιλόλογος – συγγραφέας – ραδιοφωνική παραγωγός, E: diavazontasmetisissy@gmail.com