Ολα τα ντέρμπι από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο

Σε ένα δίμηνο θα τα… δούμε όλα. Μετά τη χθεσινή κλήρωση του 37ου επαγγελματικού πρωταθλήματος προέκυψε το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και όλα τα ντέρμπι.

 

Η… σέντρα των ντέρμπι θα γίνει στην Τούμπα στις 19-21 Σεπτεμβρίου, για την 4η αγωνιστική, με τον αγώνα των «δικεφάλων» και το… τελευταίο σφύριγμα θα δοθεί, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής, στις 21-13 Νοεμβρίου με το ντέρμπι «αιωνίων» στο γήπεδο της Λεωφόρου.

 

Ενδιάμεσα θα διεξαχθούν τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού (6η αγωνιστική), Ολυμπιακού – ΑΕΚ (7η αγωνιστική), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού (8η αγωνιστική) και Παναθηναϊκού – ΑΕΚ (9η αγωνιστική). Στον δεύτερο γύρο το «καυτό» διάστημα θα είναι μεταξύ 23-25/1 και 12-13/3, όταν και θα γίνει στο Καραϊσκάκη το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟ.

Συνεργασία με ΟΠΑΠ

 

Ολα αυτά θα συμβούν τη στιγμή που η διοίκηση της Σούπερ Λίγκας τείνει χείρα εκ νέου συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ (αρχικά είχε απορρίψει τα 6 εκατ. €, θα ζητήσει πάλι 10 εκατ. €, αλλά θα μείνει ευχαριστημένη αν λάβει 8-8,5 εκατ. €) και η διοίκηση της Φενερμπαχτσέ, με επιστολή της στην UEFA, την εγκαλεί για το γεγονός ότι οι ελληνικοί σύλλογοι που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης» σε σχέση με τον δικό της αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πριν από τέσσερα χρόνια. Η UEFA, πάντως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις διαμαρτυρίες της Φενέρ.

 

Πάντως, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλος, εμφανίστηκε ενωτικός και διατεθειμένος να διορθώσει όλες τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης, απόντος του Στ. Κοντονή, καταφέρθηκε κατά της πολιτείας.