Η νέα ειδοποίηση του Facebook που δεν θα θέλατε να λάβετε

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 Οκτ 2015 - 20:01

Τελευταία Ενημέρωση: 18:21

facebook-smart-phone-social-media-diadiktuo

Μια νέα καινοτομία ετοιμάζει το Facebook, με μοναδικό σκοπό να προστατέψει όσο γίνεται καλύτερα τους χρήστες του από την παραβίαση των λογαριασμών τους.

Πρόκειται για μια νέα ειδοποίηση που θα ενημερώνει τον χρήστη πως ο προσωπικός λογαριασμός του έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο χωρίς τη βούληση του. Μέχρι σήμερα ήταν άγνωστο αν ένας χρήστης μπορούσε να καταλάβει αν κάποιος προσπαθούσε να «εισβάλει» στην προσωπική του σελίδα. Σύμφωνα όμως με τον εκτελεστικό διευθυντή του τμήματος ασφαλείας Αλεξ Στάμος, θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης του κάθε χρήστη.

«Αυτού του είδους οι παραβιάσεις δεν έρχονται μόνο από επαγγελματίες χάκερς. Συνήθως είναι πιο σοβαρές απ” ότι νομίζουμε αφού αφορούν προσωπικά δεδομένα», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, όμως ξεκαθάρισε πως κάθε φορά που κάποιος χρήστης θα βλέπει τη συγκεκριμένη ενημέρωση δεν θα σημαίνει πως ο λογαριασμός παραβιάστηκε αλλά μπορεί ο υπολογιστής ή το smartphone που χρησιμοποιεί ο χρήστης, να έχει βρεθεί στα χέρια κάποιου άλλου.

Η εταιρεία προτείνει πάντως σε περίπτωση που κάποιος δει τη συγκεκριμένη ειδοποίηση, να τη λάβει αρκετά σοβαρά υπόψη ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα μήνυμα με συγκεκριμένες οδηγίες, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός στο Facebook ενδέχεται να έχει γίνει στόχος επίθεσης. Ενεργοποιώντας το Login Approvals, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά από την είσοδο στο λογαριασμό σας, ανθρώπους που προσπαθούν να παραβιάσουν το λογαριασμό σας. Κάθε φορά που ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται από μια διαφορετική συσκευή ή browser, θα σας στέλνουμε έναν κωδικό ασφαλείας στο κινητό σας τηλέφωνο, ώστε να μπορείτε μόνο εσείς να κάνετε log in».