Δείτε ποιο είναι το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό σε έναν σύντροφο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στον έρωτα δεν πρέπει να παίζουμε παιχνίδια, καταλήγουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Tübingen στη Γερμανία.

Με έρευνα, που πραγματοποίησαν και δημοσίευσαν στο «Proceedings of the National Academy of Sciences», προσπάθησαν να βρουν ποιο είναι το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων και κατέληξαν στο πιο απλό όλων, την ειλικρίνεια.

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, οι συμμετέχοντες κοίταξαν φωτογραφίες έξι γυναικών και κατόπιν ερωτήθηκαν ποια από αυτές θεώρησαν πιο ελκυστική. Στη συνέχεια παρακολούθησαν βίντεο, στα οποία οι ίδιες γυναίκες εξέφραζαν διαφορετικά συναισθήματα. Έπειτα έπρεπε να απαντήσουν αν κατάλαβαν ποιο συναίσθημα εξέφρασε κάθε γυναίκα. Στο τέλος, ερωτήθηκαν μια τελευταία φορά ποια επέλεγαν ως την πιο ελκυστική.

Ανάλογα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο σίγουροι ήταν σχετικά με το ποιο συναίσθημα εξέφρασαν οι γυναίκες, τόσο πιο ελκυστική την έβρισκαν. Με λίγα λόγια, όσο πιο πολύ ένιωθαν ότι την καταλάβαιναν, τόσο πιο ελκυστική ήταν στα μάτια τους.

Σύμφωνα με τα σχόλια των ερευνητών: «Οι άνθρωποι που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν τον σύντροφό τους, ακόμα και χωρίς λόγια. Αποδείχθηκε πως όσο καλύτερα ένας συμμετέχων θεωρούσε ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα μιας γυναίκας, τόσο μεγαλύτερη ήταν η έλξη του προς αυτό το άτομο».