Ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

H άσκηση αφορά όλη την οικογένεια και μπορεί να γίνει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Δείτε τις 8 καλύτερες ασκήσεις στην ύπαιθρο που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Χούλα Χουπ
Το χούλα χουπ υπήρξε μανία στην Αμερική από το 1950 αλλά εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να διασκεδάζει γονείς και παιδιά. Αποτελεί μια οικονομική λύση αφού κοστίζει περί τα €10 ενώ καίει περίπου 500 θερμίδες την ώρα.

Σχοινάκι
Το σχοινάκι καίει περίπου 600 θερμίδες την ώρα. Είναι ένα από τα πιο φτηνά όργανα γυμναστικής, το οποίο μπορείτε να το κουβαλάτε παντού μαζί σας ακόμα και στις διακοπές.

Πατίνια roller
Έχετε ξεχασμένα τα παλιά σας rollers στο γκαράζ; Τα διασκεδαστικά πατίνια είναι μία εξαιρετική άσκηση με την οποία γυμνάζετε όλες τις μυϊκές ομάδες, χάνοντας παράλληλα 54 θερμίδες σε μόλις 4 λεπτά. Πάντα βέβαια με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μην έχουμε τραυματίες (επιαγκωνίδες, επιγονατίδες).

Χορός
Σας αρέσει να τραγουδάτε όλοι μαζί στο αυτοκίνητο; Γιατί να μην χορεύετε στο σπίτι; Είναι τέχνη και άσκηση μαζί! Επίσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκτονωθούν τα παιδιά σας. Μάλιστα χορεύοντας hip hop καίτε περίπου 400 θερμίδες την ώρα. Δοκιμάστε το!

Φρίσμπι
Το παιχνίδι αυτό μας έρχεται από την Αμερική. Είναι μια καλή επιλογή για την παραλία . Μικροί και μεγάλοι μπορούν να παίξουν με το ελαφρύ πλαστικό ιπτάμενο δισκάκι, εφευρίσκοντας διάφορους τρόπους για να κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Βόλτα με τον σκύλο
Είναι τετράποδο, έχει τρίχα και «πεθαίνει» για βόλτα. Τι είναι; Ο σκύλος της οικογένειας φυσικά. Αν μάλιστα η καθημερινή σας βόλτα με τον σκύλο έχει γίνει πλέον αγγαρεία, πηγαίνετε όλοι μαζί και ακολουθήστε διαφορετική διαδρομή κάθε φορά. Μεταξύ άλλων, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan μετά από μελέτη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων ζουν περισσότερο αφού, αθλούνται περισσότερο. Μην το σκέφτεστε λοιπόν!

Παιδική Χαρά
Ποιο παιδί δεν ανυπομονεί να σχολάσει για να πάει να παίξει στις κούνιες; Συνοδέψτε λοιπόν το παιδάκι σας στην παιδική χαρά και τρέξτε κ εσείς μαζί του. Παίξτε, διασκεδάστε και απολαύστε την ώρα με το παιδί, ενώ ταυτόχρονα ασκείστε χωρίς να το καταλαβαίνετε. Άλλωστε για θυμηθείτε, από πότε έχει να κάνει ο μπαμπάς μονόζυγο;

Ομαδικά παιχνίδια
Κάποτε τα παιδιά παίζανε στις γειτονιές κρυφτό, κυνηγητό, μήλο, κουτσό! Και τώρα υπάρχουν παιδάκια που δεν γνωρίζουν καν τα παιχνίδια αυτά και κάθονται απορροφημένα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν το παιχνίδι είχε μια διαφορετική σημασία απ’ ότι σήμερα. Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!