Αυτές είναι οι «Κινέζες Ραπουνζέλ»!

kina-kinezes-rapounzel

Αυτές οι οκτώ γυναίκες που έχουν μακρύνει τα μαλλιά τους μέχρι 3,5 μέτρα γυρνούν σε όλη την Κίνα θέλοντας να περάσουν με αυτόν τον τρόπο το δικό τους μήνυμα.

Οι γυναίκες που τις χαρακτηρίζουν και «Ραπουνζέλ της Κίνας», όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail ταξιδεύουν στην Κίνα με σκοπό να προωθήσουν την ευαισθητοποίηση των γυναικών για τον HIV και θεωρούν ότι το να «δείχνουν τα τόσο μακριά μαλλιά τους» κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα είναι ένας τρόπος να τραβήξουν τα βλέμματα και να μιλήσουν για την ασθένεια τους σε περισσότερο κόσμο. Οι γυναίκες που μακραίνουν τα μαλλιά τους για περισσότερα από 20 χρόνια προέρχονται από διάφορες περιοχές της Κίνας, όπως το Πεκίνο και το Σανντόνγκ.

 

Παραδέχονται ότι είναι δύσκολο και αποτελεί ταλαιπωρία να διατηρούν τόσο μακριά μαλλιά αλλά έτσι κι αλλιώς μεταξύ άλλων ο στόχος τους είναι να προωθήσουν την παραδοσιακή ομορφιά στον κόσμο. Το να μεγαλώνουν εξαιρετικά μακριά μαλλιά είναι μια αρχαία παράδοση σε πολλές μειονότητες στην Κίνα, πράγμα που ακολουθούν και οι οκτώ «Ραπουνζέλ». Τα μακριά μαύρα μαλλιά είναι ένα σημάδι της υγείας και της ευημερίας μεταξύ των φυλών, με τις γυναίκες να πλένουν τα μαλλιά τους συνήθως μόνο μία φορά κάθε μήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail που παρουσιάζει τις γυναίκες, το AIDS είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην Κίνα, με τους πάσχοντες αλλά ακόμη και τις οικογένειές τους να αποφεύγονται ενίοτε από τις κοινότητές τους, έχοντας πολλές φορές ακόμη και έναν παράλογο φόβο ότι έχουν μολυνθεί. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την ασθένεια αναφέρουν επίσης ότι θέλουν να παρέχουν περισσότερη ενημέρωση καθώς η έλλειψη εκπαίδευσης είναι μεγάλη με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην ξέρουν ούτε καν τους τρόπους μετάδοσης ή πώς έχει εξαπλωθεί η ασθένεια.