Διεμφυλικό μοντέλο ποζάρει σε καμπάνια εσωρούχων

montela-gunaikes

Η 21χρονη Stephania «Effie» Van Cluysen από το Βέλγιο είναι μια σαγηνευτική γυναίκα με καλλίγραμμο κορμί. Γεννήθηκε ωστόσο άνδρας και υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου το 2015.

Είναι τόσο περήφανη για τη συμφιλίωσή της με την ταυτότητά της που πόζαρε γεμάτη αυτοπεποίθηση σε καμπάνια εταιρεία εσωρούχων.

Η ίδια λέει πως έλαβε μέρος στην εν λόγω φωτογράφιση για να συμβάλει στον επαναπροσδιορισμό της λέξης «σέξι».

Όπως περιγράφει, τα παιδικά της χρόνια στο Βέλγιο ήταν δύσκολα καθώς παρότι αγόρι ένιωθε κορίτσι από πολύ μικρή. Υπέστη κακοποίηση και γελοιοποίηση από τους bullies τους σχολείου της για χρόνια, ακόμα και από αγνώστους στο δρόμο.

Η μητέρα της έδειξε κατανόηση από την πρώτη στιγμή και πήγε το παιδί της στο γιατρό σε ηλικία τριών χρονών λέγοντας: «ο γιος μου είναι κορίτσι».

«Κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλο», τονίζει η ίδια, «όλοι έχουν το δικαίωμα να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Εγώ είμαι διεμφυλική και εξαιτίας αυτού ανησυχούσα αν οι άνθρωποι θα με δεχθούν ή όχι αλλά το πιο σημαντικό άτομο που έπρεπε να με αποδεχτεί ήταν ο εαυτός μου- και είμαι χαρούμενη που αυτό συνέβη».

Έκθεση του The Fashion Spot σημειώνει πως 422 μοντέλα συμμετείχαν στις μεγαλύτερες καμπάνιες Spring Summer 2016. Από αυτά μόνο το 21,8% ήταν άλλου χρώματος πλην του λευκού και μόλις το 1,4% φορούσε νούμερο ρούχων πάνω από 12. Και δεν υπήρχε κανένα διεμφυλικό μοντέλο.

Στη φωτογράφιση της σειράς Scantilly by Curvy Kate συμμετέχουν επίσης μια γυναίκα που ακρωτηριάστηκε στο πόδι στα 11 χρόνια της, μια γυναίκα που αναρρώνει παλεύοντας με την ανορεξία, μια γυναίκα που έχει αλωπεκία και ένα plus size μοντέλο.