9 χρήσεις για χάρτινα ποτηράκια καφέ που δεν φαντάζεστε

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην Αμερική μόνο χρησιμοποιούνται καθημερινά πάνω από 400 εκατομμύρια χάρτινα ποτηράκια καφέ. Στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο σε μικρότερη κλίμακα. Δείτε λοιπόν, τι να κάνετε με όλα αυτά τα χάρτινα ποτηράκια από τον καφέ που πίνετε καθημερινά.

Ποτηράκια για πάρτι: Σε αυτό το project θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε καινούρια χάρτινα ποτηράκια γιατί τα ήδη χρησιμοποιημένα δεν γίνεται να πλυθούν καθώς θα χαλάσουν. Βάψτε τα ποτηράκια με ακρυλική μπογιά για να τους δώσετε μια πιο παιχνιδιάρικη όψη και να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε στο πάρτι του παιδιού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσετε χρήματα αγοράζοντας απλά μονόχρωμα ποτήρια (που είναι πιο φθηνά από τα πολύχρωμα) και βάφοντάς τα στη συνέχεια με τις μπογιές του παιδιού σας.

Συσκευασία δώρου: Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει διάφορους τρόπους για να τυλίγετε με εναλλακτικούς τρόπους τα δώρα σας. Ε αυτός λοιπόν, είναι ο αγαπημένος μας. Κόψτε ένα ποτηράκι από το στόμιο μέχρι 3 εκατοστά βάθος και ανά 4 περίπου εκατοστά περιμετρικά.

Γλάστρα:Ένας ακόμα ενδιαφέρον τρόπος για να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ποτηράκια ή δοχεία είναι ως γλάστρες. Βάψτε τα ποτήρια με διαλυμένη σε νερό ακρυλική μπογιά (θα βρείτε ακρυλικές μπογιές σε βιβλιοπωλεία ή χρωματοπωλεία) και φυτέψτε κανονικά τα φυτά σας βάζοντας χώμα και σπόρους ή έτοιμα λουλούδια με μεταφύτευση από άλλα γλαστράκια.

Γιρλάντα για διακόσμηση: Διακοσμήστε το σπίτι σας για ένα πάρτι φτιάχνοντας την πιο fan γιρλάντα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικά πλαστικά ποτηράκια σε διάφορες αποχρώσεις, να τους κάνετε στη βάση (ακριβώς στο κέντρο) μια τρύπα με οδοντογλυφίδα και να περάσετε μέσα από τις τρύπες σχοινί. Κολλήστε ανά δύο τα ποτηράκια με πουά αυτοκόλλητη ταινία ή βάλτε στο στόμιο ταινία διπλής όψης και κολλήστε πάνω ό,τι θέλετε. Αν έχετε ποτηράκια από καφέ, μπορείτε είτε να τα ντύσετε με αυτοκόλλητη ταινία ή να τα βάψετε για να πετύχετε παρόμοιο αποτέλεσμα.

Γιρλάντα με λαμπάκια: Μπορείτε επίσης να φτιάξετε εύκολα μια γιρλάντα με λαμπάκια για να διακοσμήσετε τη βεράντα σας. Κάντε μικρές τρύπες στα ποτηράκια σας και περάστε μέσα από κάθε τρύπα ένα λαμπάκι. Στερεώστε το λαμπάκι εσωτερικά με λίγη αυτοκόλλητη ταινία.

Διακοσμητικό στεφάνι: Το πιο απλό diy διακοσμητικό που μπορείτε να φτιάξετε με χάρτινα ποτηράκια είναι το εξής. Πάρτε ποτηράκια τοποθετήστε τα το ένα μέσα στο άλλο, ασφαλίστε τα στη θέση τους με λίγη κόλλα και κρεμάστε το στεφάνι που θα φτιάξετε όπου θέλετε μέσα στο σπίτι με δύο κορδέλες.

Σετ ζωγραφικής: Πάρτε πλαστικά πιατάκια, ζωγραφίστε με μαρκαδόρο έναν κύκλο και κολλήστε ένα ποτηράκι με το στόμιο προς τα κάτω. Φτιάξτε με λίγο χαρτόνι ένα κυκλάκι και περάστε το μέσα από ένα χάρτινο τετραγωνάκι για να στολίσετε το καπέλο σας. Κόψτε τη βάση του ποτηριού για να χρησιμεύσει το ποτηράκι ως θήκη για μαρκαδόρους και κηρομπογιές.

Λάμπα: Αν έχετε απλή χάρτινη ή υφασμάτινη στρογγυλή λάμπα και θέλετε να την ανανεώσετε, τότε απλά πάρτε μερικά ποτηράκια χάρτινα ή πλαστικά και κολλήστε τα πάνω στη λάμπα, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Αξεσουάρ για πάρτι:Θέλετε να κάνετε πάρτι στο κοριτσάκι σας και ψάχνετε να βρείτε μια ωραία ιδέα για δωράκια για τις φίλες του παιδιού σας; Φτιάξτε όμορφες πριγκιπικές στέκες που θα φορέσουν όλα τα κοριτσάκια στο πάρτι και θα τους αρέσουν πολύ. Θα χρειαστείτε χάρτινα ποτηράκια, φουντίτσες, μαρκαδόρους, κόλλα και απλές μαύρες στέκες. Περάστε τη στέκα μέσα από το ποτηράκι κάνοντας σε αυτό δύο μικρές τρύπες. Κολλήστε τη στέκα εσωτερικά στο ποτήρι για να μείνει στη θέση του το ποτήρι και κόψτε το πάνω μέρος του ποτηριού όπως φαίνεται στην εικόνα. Ζωγραφίστε τα ποτηράκια σε ό,τι αποχρώσεις θέλετε και κολλήστε στις γωνίες που δημιουργήθηκαν φουντίτσες.