Επτά συμβουλές για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι διακοπές είναι συνώνυμες με τους… διατροφικούς πειρασμούς, όπως τα λαχταριστά μεζεδάκια στην ταβέρνα, τα παγωτά αλλά και τα δροσερά κοκτέιλ.

Παρακάτω θα δείτε μερικές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε υγιεινές επιλογές ακόμη και την περίοδο των διακοπών.

1. Ξεχάστε τη δίαιτα και απλώς προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σας. Ο σκοπός είναι άλλωστε να απολαύσετε τις διακοπές σας, οπότε μην βάλετε στον εαυτό σας πολύ αυστηρούς περιορισμούς.
2. Πάρτε μαζί σας στην παραλία υγιεινά σνακ, όπως κομμένα φρούτα ή λαχανικά.
3. Οι σαλάτες και τα φρούτα, το ψητό κρέας και το ψάρι είναι μερικές καλές επιλογές για να πάρετε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά χωρίς πολλές θερμίδες.
4. Προσοχή με το αλκοόλ, καθώς όταν συνδυάζεται με χυμούς και αναψυκτικά παρέχει μεγάλη ποσότητα «άδειων» θερμίδων. Προτιμήστε το κρασί ή αναμείξτε το ποτό σας με αναψυκτικό διαίτης.
5. Φροντίστε μόνο ένα από τα γεύματα να είναι λίγο πιο ελεύθερο από άποψηθερμίδωνκαι συστατικών και επιλέξτε ελαφριά πιάτα και σνακ την υπόλοιπη μέρα.
6. Προτιμήστε τις γρανίτες και τα σορμπέ από το κανονικό παγωτό για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες.
7. Η παραλία προσφέρετε για λίγη γυμναστική. Κολυμπήστε ή κάντε ένα περίπατο στην ακρογιαλιά, παίξτε ρακέτες ή βόλεϊ στην άμμο.