Οδηγός για αρχάριους: Kαθαρίστε όλο το σπίτι στο μισό χρόνο βάζοντας 3 κανόνες

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Υπάρχει λόγος που αποκαλούν το καθάρισμα «αγγαρεία». Κανείς άλλωστε δεν θέλει να ξοδέψει το υπέροχο Σαββατοκύριακό του για να καθαρίσει το σπίτι.
Έτσι όλοι ψάχνουν να βρούνε τρόπους για να καθαρίσουν την κατοικία τους όσο πιο σύντομα γίνεται.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα μυστικό που λέγεται ρουτίνα. Τι εννοούμε; Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα με κανόνες με το οποίο θα κάνετε το καθάρισμα όχι μόνο γρήγορα αλλά και αποτελεσματικά.

Διαλέξτε ένα δωμάτιο και μείνετε σε αυτό

Εάν θέλετε να έχετε καθαρό το σαλόνι για τους επισκέπτες, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο καθαρισμά του. Σκουπίστε παντού, ναι, και κάτω από τον καναπέ ενώ θα πρέπει να μαζέψετε ό,τι μικροαντικείμενο δεν ανήκει στον χώρο. Τοποθετήστε τα σε μια μεριά και μη φύγετε από το σαλόνι γιατί μπορεί άθελά σας να ξεκινήσετε να μαζεύεται άλλο δωμάτιο χωρίς να έχετε τελειώσει αυτό που ξεκινήσατε.

Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω

Αν καθαρίσετε με τη σωστή σειρά, θα εξοικονομήστε χρόνο. Παράδειγμα, μαζέψτε τα ψίχουλα από τον πάγκο και μετά σκουπίστε το πάτωμα. Ξεκινήστε από το ξεσκόνισμα των τραπεζιών πριν σφουγγαρίσετε το δάπεδο.

Καθαρίστε με μεθοδικότητα

Το πραγματικό μυστικό για ένα γρήγορο, αποτελεσματικό και καθαρό σπίτι είναι η ρουτίνα καθαρισμού. Κάθε μέρα περάστε τις επιφάνειες στα γρήγορα με ένα πανάκι. Έχετε μια παρκετέζα που επίσης θα την περάσετε σε όλο το δάπεδο και μετά σφουγγαρίστε. Το σπίτι έτσι θα είναι κάθε μέρα καθαρό χωρίς κόπο!