Τέσσερις έξυπνες χρήσεις της βαζελίνης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα περισσότερα σπίτια έχουν στο ντουλάπι ένα βαζάκι με βαζελίνη. Οι χρήσεις αυτού του προϊόντος είναι πολύ περισσότερες απ’ ο,τι φανταζόμαστε.
Εκτός από τις συνηθισμένες ενυδατικές της ιδιοτητες, η βαζελίνη μπορεί να «λύσει τα χέρια» σε πολλές περίπτωσεις, που αφορούν ιδιαίτερα τον καλλωπισμό. Δείτε μερικές από αυτές…

1. Βαζελίνη και βαφή μαλλιών
Απλώνοντας λίγη βαζελίνη κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών πριν τη βαφή εξασφαλίζετε ότι δεν θα έχετε τους ανεπιθύμητους λεκέδες. Φροντιστε να βάλετε γύρω γύρω μπροστά και πίσω στο κεφάλι.

2. Ιδανικό για τα ατίθασα φρύδια
Αν τα φρύδια δε στρώνουν και πετάνε η λύση είναι η βαζελίνη. Βάλτε στο δάχτυλό σας λίγο βαζελίνη και απλώστε την πάνω τους. Θα πειθαρχήσουν αμέσως.

3. Ενάντια στην ξηροδερμία
Σας ταλαιπωρεί η ξηρότητα στο δέρμα; Βάλτε βαζελίνη στα σημεία που εμφανίζουν έντονη ξηρότητα, όπως οι αγκώνες ή τα γόνατα και θα δείτε μεγάλη αλλαγή.

4. Η λύση για τα μαλλιά
Αν τα μαλλιά σας πετάνε και οι μικρές τριχούλες δεν τιθασεύονται, μια μικρή ποσότητα βαζελίνης είναι αρκετή. Περάστε ελαφρά πάνω από τα σημεία που σας ταλαιπωρούν και το αποτέλεσμα θα διατηρηθεί για ώρες.