Καλό μήνα με τον «Ορέστη» στην Επίδαυρο

Η τραγωδία «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, μετά το δυναμικό ξεκίνημα στη Θεσσαλονίκη και τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις στην Κύπρο, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2018 με δύο παράστασεις στο Αρχαίο Θέαρτο Επιδαύρου στις 3 και 4 Αυγούστου.

Αγοράστε Εισιτήρια

Το ΚΘΒΕ αφιερώνει στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη τις παραστάσεις της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ορέστης» στην Επίδαυρο.

Σύσσωμη η οικογένεια του ΚΘΒΕ είναι συντετριμμένη για τον θάνατο της αγαπημένης μας Χρύσας Σπηλιώτη, μιας σημαντικής ηθοποιού και συγγραφέα, μιας υπέροχης γυναίκας που ως μέλος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ ξεχώριζε για τη συνέπεια, την εργατικότητα και την καλοσύνη της. Η απώλεια της είναι τεράστια.
Περισσότερα…
Έγραψαν για την παράσταση:

«Πάνδημη ήταν η πρεμιέρα του “Ορέστη” του ΚΘΒΕ στο θέατρο Δάσους. Είχε απ’ όλα ο… ροκ “Ορέστης” του ΚΘΒΕ, του Γιώργου Μπλάνα (νέα -εξαιρετική κατά κοινή ομολογία θεατών και συντελεστών της παράστασης -μετάφραση), του Γιάννη Αναστασάκη (στην πρώτη του σκηνοθετική προσέγγιση στο αρχαίο δράμα), του …αποδεδειγμένα (μετά από εντυπωσιακή απόδοση σε σειρά πρωταγωνιστικών ρόλων την τελευταία τριετία στο ΚΘΒΕ) Χρίστου Στυλιανού (Ορέστης) και της Ηλέκτρας-Ιωάννας Κολλιοπούλου με την ευήκοη εκφορά του ευριπίδειου λόγου (ειδικά στον εισαγωγικό μονόλογο)… Είχε τα πάντα η σύγχρονη τραγωδία του Ορέστη και του ΚΘΒΕ. Και κυρίως “καθαρό” ποιητικό λόγο….»

Βίκυ Χαρισοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο Χρίστος Στυλιανού… σου πετάει στο χώμα μια «βεντάλια» τρέλας, μπερδέματος και σκοτεινιάς που δεν σε αφήνει αμέτοχο… Μαζί με την Ιωάννα Κολλιοπούλου, σε άρρηκτη χημεία, ικανή να σπάσει κάθε φραγμό, κάθε στερεότυπο και κανονικότητα, βουτάει στα βαθιά και φτερουγίζει στις κορφές.»
Γιώργος Παπανικολάου, rejected
«Ο “Ορέστης” του Κρατικού δεν είναι μια ακόμα παράσταση του καλοκαιριού… Από την όψη του κτιρίου μέχρι τα ρούχα των ηθοποιών, ο Αναστασάκης δημιούργησε μια παράσταση που μοιάζει πιο καινούρια από κάθε άλλη νέα παράσταση»

Γιώργος Σταυρακίδης, museekart
«… Πρόκειται για μία καταπληκτική παράσταση με συγκλονιστικές ερμηνείες και τη σκηνοθετική τόλμη του Γιάννη Αναστασάκη…»
Στέλλα Πέρπερα, Stellasview

Δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο προς και από την Επίδαυρο

Οι θεατές των παραστάσεων του «Ορέστη» μπορούν να εξασφαλίσουν τη μεταφορά τους προς και από την Επίδαυρο με εισιτήριο 11€. Η κράτηση θέσεων για το λεωφορείο γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου με τον κωδικό που αναγράφεται στο εισιτήριο. Κρατήσεις γίνονται μέχρι τις 17:00 της προηγούμενης ημέρας από την παράσταση.