ΚΘΒΕ: Μια εβδομάδα γεμάτη θέατρο και ένας αποκλειστικός διαγωνισμός

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ του Ουαζντί Μουαουάντ

Στο έργο του ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τον εμφύλιο πόλεμο που ρήμαξε την πατρίδα του για να μιλήσει για τις πιο σκοτεινές και παράλογες περιοχές της ανθρώπινης φύσης. Το παρόν και το παρελθόν εναλλάσσονται σε έναν σύγχρονο μύθο του Οιδίποδα.
«…Μεγάλο έργο, μεγάλος συγγραφέας, μεγάλο το εγχείρημα της νεαρής σκηνοθέτιδας (σπουδαγμένης στη Ρωσία) Ιώς Βουλγαράκη , “μεγάλο Θέατρο” αυτό που μας πρότεινε χθες βράδυ (στην πρεμιέρα του) το ΚΘΒΕ… Δείτε το.»

Βίκυ Χαρισοπούλου
Περισσότερες πληροφορίες
Ο Ελέφας
Έρχεται η νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Ο Ελέφας» του Κώστα Βοσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, που κάνει πρεμιέρα τo Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Ο «Ο Ελέφας» είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Τα νέα μας
Στις σκηνές μας…
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Κάθε Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Κάθε Σάββατο
Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Διπλές παραστάσεις το Σάββατο στις 17:30 (γενική είσοδος 5€) και στις 21:00
Βασιλικό Θέατρο
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
Δράσεις και περιοδείες…
«ΙΟΛΑΣ»
…τις νεκρές ώρες να φοβάσαι…
Παρασκευή
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ
Τετάρτη Σέρρες
Πέμπτη Σοχός
Παρασκευή Νάουσα
Σάββατο Βέροια
Εισιτήρια ONLINE
Αποκλειστικά για τους αποδέκτες του newsletter μας
Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Πυρκαγιές» την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο Βασιλικό Θέατρο, το «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) και την παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα» την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)!

Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.