Ο Άγγελός μου είχε δύο όψεις Παρουσίαση βιβλίου στα Γιάννενα

«Έχω βιώσει την κατάθλιψη και αυτά που περιγράφω στο βιβλίο μου «Ο Άγγελος μου είχε δύο όψεις», είναι βιωματικά. Το βιβλίο το έγραψα για να πω τη δική μου ιστορία μέσα από την ηρωϊδα μου τη Ροζάνθη. Αυτό που με χαροποιεί είναι όταν στις παρουσιάσεις μου εξομολογούνται οι άνθρωποι την δική τους ιστορία, για τη μάστιγα της εποχής μας. Όταν μου λένε πώς είναι παράδειγμα και νότα αισιοδοξίας, πως αφού κατάφερα να τιθασεύσω το θηρίο που λέγεται κατάθλιψη, τότε μπορούν κι αυτοί. Το ακόμη πιο συγκινητικό είναι όταν το διαβάσουν και μου στέλνουν γράμματα», λέει η συγγραφέας  του βιβλίου «Ο Άγγελός μου είχε 2 όψεις» εκδόσεις Πηγή (www.pigi.gr) που παρουσιάζεται στις 10 Μαϊου στις 19.00 στα Public (Πυρσινέλλα 4 Ιωάννινα) και στις 11 Ιουνίου στα Public Βόλου.

Μια συνάντηση δεν είναι ποτέ…τυχαία!

«Η Ροζάνθη αναρωτιέται αν θα υπάρχει αμηχανία μεταξύ τους αλλά και περιέργεια για την εμφάνισή του , που τόσο επιμελώς της έχει κρύψει. Οι συνθήκες είναι ιδιάζουσες.΄

Έχουν ανταλλάξει τόσα μηνύματα , έχουν μιλήσει ώρες στο τηλέφωνο, έχουν κάνει σχέδια για το μέλλον και τη συνεργασία τους, αλλά δεν έχει δει καμία φωτογραφία του. Όσες φορές κι αν του είχε πει ότι πρέπει να φανερώσεις επιτέλους το πρόσωπό του για να ταυτιστεί με τη μουσική του, αυτός αρνήθηκε πεισματικά. Αυτή η άρνηση είναι που τη βάζει σε σκέψεις για το αν κρύβει από αυτήν , αλλά και από τον κόσμο κάποια σωματική αναπηρία ή κάτι άλλο»..

Ποτέ δεν γνωρίζεις τι μπορεί να φέρει μια στιγμή, πόσο μάλιστα πολλές στιγμές μαζί. Πόσο μπορεί να καθορίσουν το μέλλον και τη ζωή σου…

«Όποιος διαβάσει το βιβλίο μου, θα διαπιστώσει πως πιστεύω στις… καρμικές συναντήσεις. Έχω ευτυχήσει να συναντήσω ανθρώπους που μου δίδαξαν ή μου έδειξαν νέους δρόμους. Γενικά πιστεύω πως τίποτε δεν είναι τυχαίο στη ζωή μας κι όλα γίνονται για κάποιο λόγο, έστω κι αν όταν συμβαίνουν δεν είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε», λέει η συγγραφέας.

Η συμβουλή της image maker στους υποψηφίους!

Η Ελισάβετ Γκακίδου έχει σπουδάσει βρεφοκομία, αισθητική και δημιουργία δημόσιας εικόνας του ατόμου (image maker), ενώ τώρα ασχολείται με την επιμέλεια και διόρθωση κειμένων (ΕΚΠΑ).

   «Έχω δουλέψει περισσότερο με τη δημόσια εικόνα καλλιτεχνών και λιγότερο των πολιτικών. Ομολογώ πως με ιντριγκάρει να ασχοληθώ μαζί τους, γιατί αυτά που βλέπω στις φωτογραφίες τους ή στη στάση του κορμιού τους, έρχονται σε αντίθεση με αυτά που θέλουν να περάσουν στον  κόσμο στους ψηφοφόρους τους. Η πρώτη και σημαντική συμβουλή μου είναι, να ακούνε και να αφουγκράζονται τους ανθρώπους» , λέει.

Η Ροζάνθη και ο Άγγελος. Λίγα λόγια για το βιβλίο.

Η Ροζάνθη είναι μια νεαρή κοπέλα που πάσχει από κατάθλιψη. Μέσα από τη μουσική του Άγγελου, που ακούει τυχαία , ξανασυναντιέται με τη ζωή και το χαμόγελο ανθίζει στα χείλη της. Ο Άγγελος με τη μουσική του στην αρχή, και έπειτα με τη φυσική του παρουσία, κατάφερε να εγκλωβίσει μέσα της την τελευταία της ανάσα, πριν βουλιάξει στον δρόμο της ανυπαρξίας. Η επαφή και η γνωριμία τους εξελίσσεται σε μια δυνατή φιλία με πολλά σκαμπανεβάσματα, χαρές και λύπες. Φτάνουν στο σημείο που τα λόγια είναι περιττά μεταξύ τους και επικοινωνούν μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Η ισορροπία είναι πολύ λεπτή και η προδοσία του φίλου αδελφού τη στέλνει πίσω στα δίχτυα της κατάθλιψης. Θα καταφέρει να ξεφύγει από αυτήν για δεύτερη φορά, αλλάζοντας την ριζικά; Οι άνθρωποι «γράφουν» μέσα μας, ανάλογα με τη χρονική στιγμή που διασταυρώνονται οι ζωές μας.

Επικοινωνία με τη συγγραφέα: egakidou@gmail.com