Ανατολικά της Εδέμ: Η Κωνσταντινούπολη του Ηλία Κοντοζαμάνη Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο «Κωνσταντινούπολη – ταξιδεύοντας ανατολικά της Εδέμ» δεν είναι ταξιδιωτικός οδηγός, είναι ένα οδοιπορικό στη βασιλίδα των πόλεων. Μέσα στη σύγχρονη Κωνσταντινούπολη, σε 36 βόλτες, περνά από μπροστά μας όλη η ιστορία της αυτοκρατορίας, συναντούμε τους αυτοκράτορες και τις αυτοκρατόρισσες, τους στρατηγούς, τους πατριάρχες και τον απλό λαό, στέκονται δίπλα μας, τους αγγίζουμε, συμμετέχουμε στις γιορτές τους και τα πανηγύρια τους, στους γάμους και τις κηδείες τους, ζούμε την αγωνία τους στους πολέμους, τις πολιορκίες και τις αλώσεις, αλλά ταυτόχρονα ζούμε και τη ζωή της σύγχρονης Πόλης, στα τσαγάδικα, στα ναργιλεδάδικα , στους μεϊχανέδες, στις αγορές, στα χάνια, στα ραμαζάνια και στα μπαϊράμια, με τις εικόνες να εναλλάσσονται μπροστά μας από την Κωνσταντινούπολη στην Ιστανμπούλ, με έναν τρόπο μαγικό, θαυμαστό, μαυλιστικό και τότε το όνειρο αντρειεύει και χρωματίζεται πλημμυρισμένο από μυρτιέςδοξαστικές και τριαντάφυλλα»

Μ αυτά τα λόγια συστήνει τη νέα του δουλειά στο αναγνωστικό κοινό ο συγγραφέας και Πρόεδρος Εφετών ΔΔΕΤ Ηλίας Κοντοζαμάνης.

Την Τετάρτη 15 Μαϊου στις 18.00 στον Ιανό (Σταδίου 24 Αθήνα), το βιβλίο του Ηλία Κοντοζαμάνη θα παρουσιάσουν , ο Μιχάλης Πικραμένος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος , ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πειραιά και συγγραφέας Νίκος Κυριαζής.

Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει η Βάνα Παπαναρέτου από την ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «Νεφελοκοκκυγία».

«…Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν οι Νεοέλληνες είναι έθνος ανάδελφο»

«Στην Κωνσταντινούπολη πήγα για πρώτη φορά το 1983. Αυτή η μάγισσα Πόλη με κράτησε δεμένο στα δίχτυα της και με κρατάει ακόμα. Απέκτησα φίλους Τούρκους κι’ έζησα μαζί τους απίστευτες στιγμές, με κάλεσαν στα σπίτια τους, με φιλοξένησαν και κάναμε ατέλειωτες βόλτες στα μπαράκια, τους μεϊχανέδες και τα ναργιλεδάδικα. Πήγα και στο Dilmer (Σχολή ξένων γλωσσών) για να μάθω τούρκικα. Μπήκαμε σε τζαμιά και εκκλησίες, ήπιαμε αγιασμό από την Παναγία Vefáκαι τυλιχτήκαμε με τις κλωστές στον Αγιώργη τον Κουδουνά. Είμαστε τόσο ίδιοι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, που μερικές φορές αναρωτιέμαι αν οι Νεοέλληνες είναι έθνος ανάδελφο».

  • To βιβλίο «Κωνσταντινούπολη- Ταξιδεύοντας ανατολικά της Εδέμ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις i write , προλογίζει ο Θωμάς Κοροβίνης.
  • https://iwrite.gr/bookstore/konstantinoupoli-taxideuontas-anatolika-tis-edem/
  • Επικοινωνία με τον συγγραφέα ilko08@otenet.gr τηλ  6974 362 365