ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΡΑΜΗΣ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΟΙ 100 ΕΝΤΟΛΕΣ

«Ο πολιτικός που τηρεί τις υποσχέσεις του, δεν είναι αξιόπιστος. Θα δίνεις εκείνες τις υποσχέσεις που δεν έχεις καμιά πρόθεση να τηρήσεις. Αν δεν ξέρεις να εξαπατάς, δεν είσαι καλός πολιτικός.

Έχεις κάνει συμφωνία με τον Διάβολο και πρέπει να την τηρήσεις.

Αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, ειλικρίνεια, ήθος, αιδώς, ευθύνη, αρχές , δεν έχουν πλέον καμία θέση στη ζωή σου.

Μην ξεχνάς εκείνο που έλεγε ο Κάντ: το πλήθος  δεν το κερδίζεις παρά με αθέμιτα και ανέντιμα μέσα».

«Η πολιτική, ιδίως όταν ασκείται ως πολιτικό παιχνίδι στο οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως ζάρια, δεν είναι ηθική, αφού πρόκειται για πολιτική τεχνική. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί παρά να είναι ανήθικη. Η τεχνική, άλλωστε, δεν έχει ηθικούς φραγμούς. Αν οι πολιτικοί, ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν έχουν παρά να το αποδείξουν. Δεν είναι όμως εύκολο. Για να το αποδείξουν, οι περισσότεροι θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν από τύψεις. Αλλά αυτό, μόνο τις τύψεις θα αποδείκνυε…»  εξηγεί ο συγγραφέας του βιβλίου, «Ο Σύγχρονος Ηγεμόνας. Οι 100 εντολές» Σπύρος Κατράμης.

Η πολιτική ή, μάλλον, το πολιτικό παιχνίδι, όσο κι αν καθορίζει τη ζωή μας, δεν παίζεται πάνω στη σκηνή , αλλά στα παρασκήνια. Υπαγορεύται από συμφέροντα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον άνθρωπο και για την ικανοποίηση των οποίων, οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται ως μέσον, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς την παραμικρή τύψη.

Φαίνεται ότι οι πολιτικοί ενεργούν τηρώντας πειθήνια και με σπουδή έναν άγραφο «κώδικα πολιτικής τεχνικής», σύμφωνα με τον οποίον ηθικό, νόμιμο και σκόπιμο είναι οτιδήποτε εξασφαλίζει την κατάκτηση και τη διατήρηση της εξουσίας.

Στα γρανάζια του σύγχρονου απάνθρωπου και καταπιεστικού πολιτικού μηχανισμού, που υπαγορεύεται από την οικονομία και κάθε άλλο παρά αποσκοπεί στην ευημερία της κοινωνίας, ο άνθρωπος συνθλίβεται όλο και περισσότερο και τελικά…διαμελίζεται.

«Οι σημερινοί ηγεμόνες, προκειμένου να κατακτήσουν και να διατηρήσουν την εξουσία, εφαρμόζουν την μακιαβελική τεχνική με υπερβάλλοντα ζήλο, ιδιάζουσα πανουργία και δόλια ευρηματικότητα που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Μακιαβέλι», τονίζει ο Σπύρος Κατράμης.

Για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Κατράμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια εκανε διδακτορικό στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Grenoble. Στη Γαλλία έκανε επίσης και σπουδές φωτογραφίας. Παράλληλα παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα γραφολογίας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Γραφολογίας.

Είναι δικηγόρος και, όταν το απαιτούν οι περιστάστεις…advocates diavoli.

Έχει γράψει ένα Ελληνο-Ιταλικό λεξικό Νομικών Όρων και ένα Ιταλο-Ελληνικό Λεξικό Νομικών Όρων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. Από τις εκδόσεις IWrite κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του «Εγχειρίδιο Λογικής Αυτοάμυνας» , που έχει σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία.