Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Χορωδιακή Μουσική A Cappella στους χώρους της Καθολικής Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη (Φράγκων 19) θα παρουσιάσουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα μέλη επίλεκτου χορωδιακού σχήματος του American UniversityChamberSingers από την Washington την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 20.30με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Χορωδία και στο πλαίσιο περιοδείας της, υπό τη διεύθυνση του DanielAbraham, με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Αναστάσιου Στρίκου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγαπημένες συνθέσεις, σύγχρονες και κλασσικές, κομμάτια από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κούβα, την Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, ενώ δεν θα λείψουν και τα γκόσπελ και τα σπιρίτσουαλ. 

ΗχορωδίαAmerican University Chamber Singersιδρύθηκετο 1934 απότον James McLain. ΤαΧορωδιακάΣύνολατου American University έχουνακμάσεικάτωαπότηνεξαιρετικήδιεύθυνσηπολλώναπότουςπιοδιάσημουςμαέστρουςτηςπεριοχήςτηςΟυάσινγκτον, όπως: Paul Calloway, Norman Scribner, Vito Mason, Paul Hill, Sondra Proctor και Elise Eisenhower.

Υπό την καθοδήγηση του DanielAbraham από το 2000, το χορωδιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου συνεχίζει να ευημερεί και να διατηρεί την παράδοσή του στην αριστεία στις μουσικές επιδόσεις.

Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας