Οι 1.500 γυναίκες του… «γητευτή» Χουάν Κάρλος!

Η αδυναμία του στο ωραίο φύλο είναι γνωστή και οι φήμες για τις πολλές εξωσυζυγικές του σχέσεις δεν έπαψαν να τον ακολουθούν, ακόμη και σε αυτή την ηλικία.

 

Η φήμη του Χουάν Κάρλος, ως «γητευτή» που φέρεται να είχε πλαγιάσει με 1.500 γυναίκες και να είχε φλερτάρει ακόμη και με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, ενώ αδιαφορούσε για την βασίλισσα Σοφία και την απατούσε συστηματικά, αποτυπώθηκε ακόμη και σε βιβλίο που κυκλοφόρησε εν μέσω διαφόρων σκανδάλων που έπλητταν τον βασιλικό Οίκο.

 

Στο βιβλίο της με τίτλο «Η μοναξιά της βασίλισσας», το οποίο είναι βιογραφία της Σοφίας, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Πιλάρ Εϊρε, περιγράφει τον Χουάν Κάρλος ως «επαγγελματία γητευτής γυναικών» που είχε αναρίθμητες ερωτικές σχέσεις, περίπου 1.500 σε αριθμό, ενώ δεν έχει συνευρεθεί με τη σύζυγό του από το 1976.

 

Η Καταλανή συγγραφέας χαρακτήρισε τον έγγαμο βίο τους «τραγωδία», υποστηρίζοντας ότι ο βασιλιάς, για να διατηρείται σε φόρμα, κάνει συχνά ενέσεις βιταμινών και υποβάλλεται σε αντιγηραντικές θεραπείες.

 

Η Εϊρε, που έχει γράψει αρκετά βιβλία για την ισπανική οικογένεια, ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ισπανός μονάρχης είχε φλερτάρει και την πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα όταν εκείνη βρισκόταν στη Μαγιόρκα για διακοπές με τον σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο το 1986.

 

Η Lady D. τότε ήταν μόλις 25 ετών και ο Χουάν Κάρλος φέρεται να της «ρίχτηκε», ωστόσο η ίδια αρνήθηκε ότι είχε συμβεί ο,τιδήποτε ανάρμοστο.