Το σπίτι των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στον ουρανό της Νέας Υόρκης (ΦΩΤΟ)

Ο ψηλότερος ουρανοξύστης κατοικιών στο δυτικό ημισφαίριο δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη και προσφέρει θέα και… τιμές που κόβουν την ανάσα.

 

Το κτίριο της 432 Park Avenue που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του είναι το νέο πολύτιμο πετράδι του Μανχάταν.

 

Με ύψος που φτάνει τα 425 μέτρα, προσφέρει στους «τυχερούς» και βαθύπλουτους ενοίκους του 104 διαμερίσματα, το καθένα εκ των οποίων έχει εμβαδό, ούτε λίγο ούτε πολύ… 2.700 τετραγωνικά μέτρα!

Η πολυτέλειά τους είναι πρωτόγνωρη, καθώς οι όροφοι έχουν ύψος περίπου 4 μ. ο καθένας, τα παράθυρα διαστάσεις 3 Χ 3 μέτρα και η χρήση μαρμάρου και ακριβών πετρωμάτων και υλικών είναι εκτεταμένη.

Η θέα μέσα από αυτά -και ειδικά από τους τελευταίους ορόφους- κυριολεκτικά κόβει την ανάσα για τους «κοινούς θνητούς», αυτό όμως που προκαλεί ίλιγγο είναι οι τιμές.

Στο χαμηλότερο επίπεδο μόνο η βασική υποδομή κάθε διαμερίσματος κοστολογείται στα 17 εκατ. δολάρια περίπου, ενώ στους τελευταίους ορόφους η τιμή αυτή ανεβαίνει πάνω από τα 82 εκατ. δολάρια.

Μαζί με τις εξατομικευμένες προσθήκες που κάνει ο κάθε αγοραστής, το κόστος μίας τέτοιας κατοικίας στην κορυφή της Νέας Υόρκης αγγίζει τα 100 εκατ. δολάρια.