Φόρτιση των κινητών σε τηλεφωνικούς θαλάμους.. Αρκεί να έχει ήλιο!

Βρίσκεστε στο Κεντρικό Λονδίνο, σας τελείωσε η μπαταρία του κινητού και δεν έχετε μαζί σας φορτιστή;

 

Αναζητήστε κάποιον από τους πράσινους (πρώην κόκκινους) θαλάμους και φορτίστε το κινητό σας δωρεάν. Τα solarboxes, όπως ονομάζονται χαρακτηριστικά, είναι παλιοί τηλεφωνικοί θάλαμοι που δεν λειτουργούν πια και οι οποίοι έχουν ανακαινιστεί και εξοπλιστεί με σταθερούς φορτιστές που ταιριάζουν στις περισσότερες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά και το σημαντικότερο… λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Εχουν μετατραπεί δηλαδή σε σημεία που μπορούν όλοι, χωρίς κόστος, να χρησιμοποιήσουν αν βρεθούν στην ανάγκη – και αυτό είναι κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη βρετανική πρωτεύουσα, όπως δηλώνουν οι εμπνευστές και δημιουργοί τους, δύο πτυχιούχοι του τμήματος Γεωγραφίας του London School of Economics.

Οι χαρακτηριστικοί κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι που πρωτοεμφανίστηκαν στο Λονδίνο τη δεκαετία του ’20, αποτελώντας σήμερα ένα από τα σύμβολα της πόλης, έχουν -μέσα στα χρόνια και λόγω της ευρείας χρήσης των κινητών τηλεφώνων- εγκαταλειφθεί, ενώ ουκ ολίγοι είναι αυτοί που δεν λειτουργούν καν.

Ο Kirsty Kenney, συνδημιουργός του Solarbox, μιλώντας στην Telegraph, δήλωσε ότι οι λόγοι που τους οδήγησαν στη μεταμόρφωση και την επαναχρησιμοποίηση των κλασικών τηλεφωνικών θαλάμων ως σημεία φόρτισης κινητών ήταν αφενός επειδή οι περισσότεροι θάλαμοι είχαν μετατραπεί σε καταφύγια για παραβατικές συμπεριφορές, αφετέρου το γεγονός ότι η διάρκεια ζωής των μπαταριών των περισσότερων smartphones είναι πολύ σύντομη, ενώ δεν υπάρχει κάποιο δημόσιο μέρος όπου μπορείς να φορτίσεις το κινητό σου.
 

Η ηλιακή ενέργεια ταιριάζει στη στροφή της πόλης του Λονδίνου σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, ενώ μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για την επιλογή των εγκαταλελειμμένων τηλεφωνικών θαλάμων, καθώς πολλοί συμφωνούν με τη μετατροπή και την επαναχρησιμοποίηση τους, ενώ ουκ ολίγοι διαφωνούν και επιμένουν ότι το Λονδίνο χάνει κάτι από το παραδοσιακό του χρώμα.

 

Πηγή: Καθημερινή