Οι 6 κανόνες της δίαιτας για πολυάσχολες γυναίκες

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 Νοέ 2014 - 19:00

Τελευταία Ενημέρωση: 19:00

Οι περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες λείπουν από το σπίτι τουλάχιστον 10 ώρες ενώ οι περισσότερες εργάζονται 8-10 ώρες καθημερινά. Ακόμα κι αν είστε νέα μαμά που μένετε στο σπίτι όλη μέρα δεν έχετε καθόλου χρόνο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και τη διατροφή σας.

 

Επειδή είναι δύσκολο κάθε μέρα να μεταφέρετε το ψυγείο σας στο γραφείο ή να βρίσκετε χρόνο και όρεξη για να σκεφτείτε τι θα φάτε καλό είναι να ακολουθήσετε 6 κανόνες που βοηθούν τις πολυάσχολες γυναίκες να μην ξεφύγουν από τη δίαιτά τους:

 

1. Γεμίστε τα ντουλάπια και το ψυγείο: Αδειάστε το ψυγείο και τα ντουλάπια από τα παχυντικά τρόφιμα και γεμίστε τα με υγιεινές τροφές. Φροντίστε ώστε να κάνετε ένα μεγάλο σουπερμάρκετ μια φορά το μήνα για να μην ξεμείνετε ποτέ από τα απαραίτητα υλικά για τις διαιτητικές συνταγές και να μην μπείτε στον πειρασμό να καταναλώσετε γλυκά!

 

2. Τοποθετήστε τις υγιεινές τροφές σε ορατό σημείο, στα ράφια που βλέπετε πρώτα όταν ανοίγετε το ψυγείο για να είναι και τα πρώτα που θα επιλέγετε όταν επιστρέφετε κουρασμένες από το σπίτι και θέλετε να φάτε κάτι στα γρήγορα!

 

3. Σημειώστε το πρόγραμμά σας: Στην ατζέντα σας ή στο Smartphone σας φτιάξτε ένα ημερολόγιο με τις ώρες του φαγητού αλλά και τις ώρες του γυμναστηρίου ώστε να μην τις ξεχνάτε ποτέ.

 

4. Μαγειρέψτε για όλη την εβδομάδα: Τα Σαββατοκύριακα ή τις μέρες που έχετε χρόνο για μαγειρική φροντίστε ώστε να φτιάξετε μεγάλες ποσότητες ή να μαγειρέψετε μεγάλες ποσότητες. Συσκευάστε το φαγητό σε τάπερ και διατηρήστε τα στο ψυγείο ή την κατάψυξη ώστε να έχετε πάντα υγιεινό φαγητό έτοιμο και να μην καταλήγετε σε ανθυγιεινές και ΄γρήγορες’ επιλογές.

 

5. Υγιεινά σνακ: Φτιάξτε μικρά υγιεινά σνακ για να έχετε πάντα έτοιμα μαζί σας στο γραφείο ή στο σπίτι κάτι που θα σας χορτάσει χωρίς να σας γεμίσει με θερμίδες.

 

6. Να έχετε πάντα έτοιμη τη τσάντα για το γυμναστήριο: Αν έχετε στο αυτοκίνητο ή δίπλα στην πόρτα του σπιτιού την τσάντα με τα απαραίτητα για το γυμναστήριο δεν θα έχετε πια τη δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνετε ή ότι είναι άπλυτη η φόρμα!