Το Playstation κλείνει τα 20 με μια επετειακή κονσόλα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 03 Δεκ 2014 - 16:58

Τελευταία Ενημέρωση: 16:58

Με μια επετειακή έκδοση της διάσημης κονσόλας Playstation 4 γιορτάζει η Sony τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτης παιχνιδομηχανής στην παγκόσμια αγορά.

 

Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας ανακοίνωσε, ότι θα κυκλοφορήσει την επετειακή έκδοση του Playstation αρχικά στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να φτάσουν και στην Ευρώπη.

 

Εξειδικευμένες σε θέματα τεχνολογίες διαδικτυακές πύλες αναφέρουν, ότι η Sony θα κυκλοφορήσει συνολικά 12.300 επετειακά Playstation.

 

Οι επετειακές κονσόλες θα είναι χρώματος γκρι με διάφορα μικρά σύμβολα ζωγραφισμένα πάνω τους, σύμφωνα με προωθητικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τη Sony.

 

Η επέτειος των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου Playstation είναι σήμερα.

 

Όπως αναφέρει σε blog της Sony ο Σουνέι Γιοσίντα, η πρώτη κονσόλα πουλήθηκε στην Ιαπωνία στις 3 Δεκεμβρίου 1994. «Είκοσι χρόνια είναι ένα σχετικά μεγάλο διάστημα», ανέφερε ο Γιοσίντα.

 

«Το 1994, αρκετοί θεώρησαν, ότι εμείς στη Sony είχαμε τρελαθεί που λανσάραμε το Playstation σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά βιντεοπαιχνιδιών. Ποιος θα τους κατηγορούσε;» πρόσθεσε ο ίδιος.