Έφτασε η ώρα της εικονικής πραγματικότητας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 09 Δεκ 2014 - 21:00

Τελευταία Ενημέρωση: 21:00

Διαθέσιμο έγινε στις ΗΠΑ το κράνος εικονικής πραγματικότητας της Samsung, Gear VR, που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της τεχνολογικής κοινότητας όταν πρωτο-ανακοινώθηκε.

Η νέα συσκευή αν και πωλείται στα καταστήματα της Αμερικής, απευθύνεται στους «early adopters» και προγραμματιστές, καθώς δεν θεωρείται ακόμη έτοιμη για το ευρύ κοινό.

Το Gear VR είναι ο καρπός της συνεργασίας της Samsung με την Oculus. Ωστόσο, αντί για PC ή κονσόλα, η συσκευή συνδέεται με το Galaxy Note 4. Έτσι, η οθόνη υπερύψηλης ανάλυσης του Note, «χωρίζεται» στα δύο μεταξύ των δύο φακών του κράνους.

Η συσκευή έχει οπτικό πεδίο 96 μοιρών από κάθε δεδομένη θέση, αν και φυσικά το πιο ενδιαφέρον είναι η εξερεύνηση του περιβάλλοντος εικονικής πραγματικότητας που συνεπάγεται διαφορετική εικόνα στις 360 μοίρες.

Με την κυκλοφορία του Gear VR, η Samsung δηλώνει ότι οι πρώτοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός παιχνιδιού περιπέτειας που λέγεται HeroBound και του Anshar Wars, ενώ θα υπάρχουν και διάφορα demos.

Η συσκευή Gear VR Innovator Edition είναι διαθέσιμη από τα sites των Samsung και AT&T’s προς 200 δολάρια, και προϋπόθεση για τη λειτουργία του είναι να διαθέτουμε ένα Galaxy Note 4.