5 μυστικά για να κερδίζεις τους πάντες, παντού!

Ποια γυναίκα δεν θέλει να κάνει «τα κεφάλια να γυρνάνε» όταν περπατούν στο δρόμο ή δεν ονειρεύεται να θαμπώνει τους πάντες είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να τα κάνετε όλα αυτά πραγματικότητα, χωρίς να ντυθείτε ή να φερθείτε προκλητικά:  Απλά και μόνο με τη σπιρτάδα, την ευγένεια και την πηγαία γοητεία σας και φυσικά 5 tricks που θα την βοηθήσουν να λάμψει!

 

Μη φοβάστε να είσαι μην είστε τέλεια: Αποδεχθείτε τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύναμα σημεία σας. Συμφιλιωθείτε με τις μικρές σας ατέλειες και δουλέψτε στο να τις καλυτερεύσετε όσο μπορείτε. Κανένας μας δεν είναι τέλειος, απλά οι περισσότεροι ξέρουν πώς να κάνουν τα ελαττώματά τους προτερήματα και να λάμπουν μέσα από αυτά.

 

Μην ασχολείστε με τη γνώμη των άλλων: Ναι, είναι δύσκολο, όμως είναι βασικό. Όσο περισσότερο αναλώνεστε στο πώς θα ερμηνεύσουν οι άλλοι τις πράξεις σας ή αν τους βρίσκουν σύμφωνους, καταλήγετε να βάζετε τρικλοποδιές στον ίδιο σας τον εαυτό, προσποιούμενη κάτι που δεν είστε απλά και μόνο νομίζοντας πως έτσι θα κερδίσεις την αποδοχή και την αναγνώριση. Συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι δε γίνεται να ικανοποιείτε τα γούστα όλων και πως -στην τελική- δεν μπορείτε να συμφωνείτε με όλους.

 

Μην προσπαθείτε να σαγηνεύσετε «επιτηδευμένα»: Αν θέλετε απεγνωσμένα να κερδίσετε την συμπάθεια ή να γοητεύσετε κάποιον και το βάλετε σκοπό, αυτομάτως γίνεται ξένο και αφύσικό και ναι, κάνει «μπαμ»! Αν δεν θέλετε να οδηγηθείτε σε κραυγαλέες, αφύσικες συμπεριφορές που θα ξενίσουν στον οποιονδήποτε έχετε απέναντί σας, από την συνάδελφο που θέλετε να «κερδίσεις», μέχρι έναν ενδιαφέρον άντρα στο μπαρ, φροντίστε να έχετε μέτρο και να είστε αληθινή.

 

Γίνε επικοινωνιακή: Μίλα με τα μάτια, με το χαμόγελο, τις κινήσεις και μη φοβάσαι να «τσαλακώσεις» λιγάκι την εικόνα σου κάνοντας αστεία ή γελώντας δυνατά. Και το κυριότερο, μάθε να είσαι καλός ακροατής. Δεν φαντάζεσαι πόσο ελκυστικό είναι για κάποιον να βρει ένα άτομο που πραγματικά τον ακούει και που δεν «πετάγεται» κάθε τρεις και λίγο με έναν αντίλογο ή για να πει τα δικά του. Εξέφρασε τα συναισθήματά σου (χωρίς τραβηγμένες ακρότητες), μείνε ειλικρινής, ευγενική και καλλιέργησε τη συναισθηματική σου νοημοσύνη. Όσο εντυπωσιακή κι αν είναι (?) μια snob συμπεριφορά, καλώς ή κακώς στο τέλος της μέρας αφήνει μια αρνητική… επίγευση που κανείς δε θα’ θελε.

 

Πίστεψε στον εαυτό σου: Σταμάτα να αναζητάς διαρκώς επιβεβαίωση για το ότι «όχι καλέ δεν πάχυνες» για το ότι «ναι, δείχνεις κούκλα». Όποιος βρίσκεται δίπλα σου θα καταλάβει πως έχει να κάνει με ένα ανασφαλές άτομο και αναπόφευκτα θα πέσεις λίγο στα μάτια του. Γιατί κακά τα ψέματα: Πώς μπορεί να πιστέψει κάποιος σε σένα αν εσύ η ίδια δεν πιστεύεις στον εαυτό σου; Τι κι αν πήρες μερικά κιλά; Φόρα το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και να είσαι σίγουρη πως κανείς δεν θα το παρατηρήσει!