Viral έγινε αγγελία Γερμανού: «Με βαριά καρδιά πουλάω το αυτοκίνητό μου»

Έναν νέο αστέρα δημιούργησαν οι ακατάσχετες ονειροπολήσεις ένας μελλοντικού πατέρα που με βαριά καρδιά («επειδή του το ζήτησε η φίλη του») αναγκάστηκε να πουλήσει το πράσινο Opel Tigra στο Ebay, με την αγγελία του να γίνεται viral και την Opel να θέλει να του στείλει πλέον ένα ολοκαίνουριο όχημα.

 

Ο 29χρονος Φιράτ Ντέμιρχαμ, από την Χάγκεν κοντά στο Ντόρτμουντ, απλά ήθελε να προσθέσει μερικές επιπλέον λεπτομέρειες στη διαφήμιση του αυτοκινήτου του, ούτως ώστε οι πιθανοί αγοραστές να μην σκεφτούν πως υπήρχε κάτι κακό με αυτό.

Ωστόσο, χιλιάδες άτομα σε όλη τη Γερμανία, διάβασαν την 10σέλιδη διαφήμιση/απομνημονεύματα του Ντέμιρχαμ για την επικείμενη πατρότητα, τις σχέσεις και τα όνειρα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα τα εθνικά μέσα ενημέρωσης να τρέξουν στην πόλη του για να καλύψουν την ιστορία. Εκτός όμως από τα πρωτοσέλιδα, διαφημιστικές εταιρείες και εκδοτικοί οίκοι του πρόσφεραν θέση εργασίας.

Σύμφωνα με τον Ντέμιρχαμ, το μόνο που πραγματικά ήθελε ήταν να πει στους πιθανούς αγοραστές πως δεν πουλούσε το αυτοκίνητό του γιατί το ήθελε, αλλά γιατί έπρεπε να το κάνει. Η αγγελία μετατράπηκε τελικά σε ιστορία εκατοντάδων ανθρώπων που αναγνώρισαν το πρόσωπό τους μέσα σε αυτήν με αποτέλεσμα να ταυτιστούν.

«Εγώ απλά προσπάθησα να περιγράψω πόσο σπουδαίο ήταν το αυτοκίνητο και πόσες καλές αναμνήσεις είχαν με αυτό και να δείξω στον αγοραστή την συναισθηματική αξία του Tigra για μένα. Νομίζω ότι πολλοί αναγνώστες μπόρεσαν να δουν τον εαυτό τους μέσα από εμάς. Σχεδόν όλοι οδηγούν αυτοκίνητο και έχουν μια κοπέλα. Τα προβλήματα που έχουμε στις σχέσεις μας είναι παρόμοια: άνδρες και αυτοκίνητα, γυναίκες και παπούτσια»

Όσον αφορά στο αν θα δεχτεί κάποια από τις θέσεις εργασίας που του προσφέρθηκαν από τις διαφημιστικές εταιρείες, η απάντησή του δεν είναι αρκετά σαφής.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, επειδή πραγματικά πιστεύω ότι δεν είμαι συγγραφέας, είμαι απλά ένας νέος άνδρας που περιέγραψε την χαοτική του ζωή με πάθος. Παρόλο που φαίνεται ότι οι αναγνώστες λατρεύουν κάτι τέτοιο».

Ένα απόσπασμα από τη διαφήμιση:

«Εκείνη γούρλωσε τα μάτια της όταν της έκανα την πρώτη μου ερώτηση: σε ποιον ανήκει το τεστ εγκυμοσύνης. Στη δεύτερη ερώτησή μου – ποιος είναι ο πατέρας – γούρλωσε τα μάτια της και γύρισε το κεφάλι της απότομα (έμοιαζε τελείως τρελή).

Τέλος πάντων, το Tigra πρέπει να φύγει, επειδή προφανώς απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπει το μωρό στο πίσω κάθισμα με μόλις τρεις πόρτες.

Συμφώνησα μαζί της, αλλά της πρότεινα πως από την στιγμή που το αυτοκίνητο δεν είναι οικογενειακό, οι άνθρωποι που κάθονται στο πίσω κάθισμα μπορούν να έχουν ύψος μέχρι και 1,60 και πως έτσι θα εξοικονομούσαμε λίγο ακόμη χρόνο. Έγινε έξαλλη και προσπάθησε να με χτυπήσει.

Τα παράτησα γιατί βαριόμουν να μαλώσω και αναρωτήθηκα αν θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο και στις μελλοντικές μας μάχες αναφορικά με το παιδί μας. Έτσι κάθομαι τώρα και πρέπει να διαφημίσω το αυτοκίνητό μου, την ώρα που η κοπέλα μου ετοιμάζεται να πάει να δει τις ’50 αποχρώσεις του Γκρι’».

Οι προσφορές για το αυτοκίνητο του Ντέμιρχαμ έληξαν την περασμένη Πέμπτη. Δεν είναι σίγουρος για τα μελλοντικά του σχέδια μετά από αυτό. Πάντως η Opel προθυμοποιήθηκε να του στείλει ένα ολοκαίνουριο οικογενειακό αυτοκίνητο!