Λαφαζάνης προς Τσίπρα: Πάρε πίσω την απαράδεκτη συμφωνία

«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή». Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσθέτει ακόμα τα εξής: «Η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους “Θεσμούς” είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας.

Οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ’ όλα το γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και “οικονομικοί δολοφόνοι”.

Με τη συμφωνία αυτή πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Αυτή η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του.

Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία. Το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του υπουργού (η οποία εστάλη από το υπουργικό email), δίνεται στη δημοσιότητα εν μέσω έντονης φημολογίας για την πρόθεση του Αλ. Τσίπρα να προχωρήσει σε ευρώη ανασχηματισμό, έχοντας πλήρη εικόνα για τη στάση των «αντιφρονούντων» στο κυβερνητικό κόμμα από την πρώτη στιγμή και τη βούληση να διασχίσει την γκρίζα ζώνη και να φτάσει μια ώρα αρχίτερα σε συμφωνία και στην εφαρμογή της. 

Όπως γράφει σήμερα το «Εθνος» (ρεπορτάζ Φώφη Γιωτάκη) ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αν και δηλώνει ότι δεν παραιτείται αναμένοντας τον πρωθυπουργό να κάνει την κίνηση, θα αντικατασταθεί ενδεχομένως (μετά την αποχώρησή του) από τον κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος εξακολουθεί να στηρίζει το εγχείρημα Τσίπρα. 

Πέρα από την κυβέρνηση, οι αναταράξεις μετά τη συμφωνία χθες στην Σύνοδο είναι έντονες και στον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική γραμματεία του οποίουσυνεδριάζει αυτήν την ώρα. Πάνω από δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μέχρι στιγμή δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Χθες, την απόφασή του να καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή την Τετάρτη και να παραιτηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα γνωστοποιεί με ανακοίνωση – δήλωση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας.