Τσίπρας: Φυσικά και έδωσα εντολή στον Βαρουφάκη για σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Σχέδια εξόδου της χώρας δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.

 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις εκτενείς αναφορές σε «Σχέδιο Β» των εταίρων της Ελλάδας, οι οποίες είχαν δημοσιοποιηθεί πριν τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου στον διεθνή τύπο.

 

Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε; διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι είχε δώσει προσωπικά εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ένα σχέδιο άμυνας της χώρας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

«Φυσικά και αυτονοήτως είχα δώσει εντολή, εγώ προσωπικά, στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει μια ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Αλλά τι πιστεύετε; Ότι επειδή προετοιμαζόμασταν για την έκτακτη ανάγκη, την επιθυμούσαμε κιόλας;», απάντησε ο πρωθυπουργός.

 

Παράλληλα επιτέθηκε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Είναι αυτονόητο να θεωρείτε σκάνδαλο την προετοιμασία της χώρας μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού εσείς δεν είχατε προετοιμαστεί ποτέ και για τίποτα».

 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.

 

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει και στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικώς με τη λήψη μέτρων για την παράνομη μετανάστευση στη χώρα.