Κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Β. Μεϊμαράκης

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τις 50 υπογραφές που απαιτούνταν, κατέθεσε το απόγευμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ άφησε αιχμές κατά όσων εγκατέλειψαν το κόμμα στα δύσκολα.

Απαντώντας στα περί εξεύρεσης υποψηφίου «αντι – Τσίπρα» ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε κριτική λέγοντας ότι «αυτοί οι οποίοι ψάχνουν τον ‘αντί -‘  δεν έχουν εμπιστοσύνη στη θέση μας αλλά μόνο στην αντιπρόταση. Η θέση μας δεν είναι η ανεύρεση του αντι αλλά η θετική πρόταση».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «αισθάνεται ταυτισμένος με την Ν.Δ.» ενώ υπενθύμισε ότι «δεν παράτησε ποτέ την παράταξη, ούτε στα πάνω, ούτε στα κάτω της».

«Ήμουν πάντα παρών και στα εύκολα και στα δύσκολα, όπως το καλοκαίρι» συνέχισε, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο φορτίο με τεράστια ευθύνη. Αντιθέτως κάποιοι αφού έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί την εγκατέλειψαν. Κάποιοι σήμερα μάλιστα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι έγιναν απολίτικοι» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Την υπηρέτησα με όλους τους προέδρους της γιατί είναι θεσμικός πυλώνας σημείωσε και εξέφρασε τη φιλοδοξία του να εκπροσωπήσει το σύνολο του κόμματος όχι ένα μέρος ή ένα κομμάτι της Ν.Δ.

«Δεν θέλω να υπάρχουν τα σε –κος μέσα στο κόμμα. Θέλω ενιαίο πολιτικό λόγο. Φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα. Προτείνω συμφιλίωση, συγκατοίκηση με ανοχή στη διαφορετική άποψη» είπε χαρακτηριστικά.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του σημείωσε ότι «με την εμπειρία του χθες και τις ανάγκες του σήμερα και την προοπτική του αύριο όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε τη νέα Νέα Δημοκρατία».

Ανέφερε ως βάση το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη με τους εφτά βασικούς άξονες που όπως είπε «έχουμε χρέος να τους συμπληρώνουμε».

Υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρχει μία ενωμένη, ανανεωμένη και πειστική Ν.Δ.

«Τη Ν.Δ. την ξέρω καλά, ξέρω που πάσχει και πως διορθώνεται, είμαι διατεθειμένος να την αλλάξω αλλά όχι με συνθήματα και άρνηση» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τους κ.κ Καραμανλή και Σαμαρά είπε: «Δεν με ζήτησαν, δεν τους είδα, δεν τους ζήτησα, δεν με είδαν. Αν μου ζητούσαν θα τους έβλεπα».

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε έτοιμος να παρουσιάσει στο συνέδριο, εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος, ολοκληρωμένη εισήγηση που θα εξασφαλίζει ότι η φωνή του ανώνυμου νεοδημοκράτη θα φτάνει ακόμα και στον αρχηγό και μάλιστα υπενθύμισε ότι ως γραμματέας του κόμματος παλαιότερα και με την τότε τεχνολογία είχε αποδείξει ότι αυτό μπορεί να γίνει.