Την Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα.

Νωρίτερα, η διαδικασία διεκόπη, έπειτα από αίτημα της πολιτικής αγωγής για την προβολή συγκεκριμένου βίντεο από τη δικογραφία.

Το δικαστήριο μετά τη διακοπή επανήλθε, οπότε και η πρόεδρος ανακοίνωσε την επανάληψη της διαδικασίας, την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μετά την Τρίτη, είναι στις 8/10, 13/10,15/10, 21/10 και 22/10.

Μητέρα Π. Φύσσα: Η Χρυσή Αυγή εκπαιδεύει δολοφόνους

Με ιδιαίτερη συγκίνηση καταθέτει από το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα, για τη δολοφονία του γιου της Παύλου.

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο, η κ. Φύσσα προσπαθεί να περιγράψει τι έγινε την νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, οπότε είδε για τελευταία φορά το παιδί της. Συναισθηματικά φορτισμένη, και χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά στον Γιώργο Ρουπακιά, γιατί «είναι δολοφόνος, δε θέλω καν να λέω το όνομά του», η μητέρα του Παύλου Φύσσα άρχισε την κατάθεσή της λέγοντας: «Όσο και να θέλει η απέναντι πλευρά να μην καταθέσω, δεν υπάρχει περίπτωση. Για τη στυγερή δολοφονία του γιου μου θα μιλήσω. Για τις 17 Σεπτεμβρίου που είδα τελευταία φορά το παιδί μου. Θα πήγαινε να δει μπάλα. Από εκείνο το απόγευμα δεν το ξαναείδα».

Η κατάθεση

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα, η Μάγδα Φύσσα κατέθεσε:

«Ηρθε ο σύζυγός μου στο σπίτι και μου είπε ότι ο Παύλος χτύπησε, είναι στο Κρατικό και θέλει να με δει. Πίστεψα ότι είχε γίνει κάτι κακό. Δεν έκανα ερωτήσεις. Τον ρώτησα μόνο: “Μέχρι εδώ ήταν Τάκη; Αυτό ήταν η ζωή μας;”. Ήλπιζα ότι δεν έχει γίνει κάτι. Πάμε στο Κρατικό, βλέπω πολύ κόσμο, συγγενείς και φίλους. Δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα, τρέχω μέσα. Είναι δύο γιατροί. Τους παρακάλαγα να μου πουν τι έχει συμβεί αλλά δεν μου λένε. Τραβάω παραβάν να δω αν είναι κάπου, τους είπα να μου πουν τι έχει γίνει τώρα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια, ότι ο Παύλος δεν ζει, έφυγε. Πώς είναι δυνατόν; ρώτησα. Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά οι χρυσαυγίτες. Μου είπε ότι “δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές και εδώ έξω να γινόταν δεν θα προλαβαίναμε”. Ζήτησα να δω το παιδί μου. Ήταν στο νεκροθάλαμο. Ήταν ένας άγγελος. Προσπάθησα να τον ζεστάνω».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατέθεσε τα όσα της είπε η κοπέλα του γιου της που βρισκόταν μαζί του στην καφετέρια «Κοράλλι» όπου έγινε το περιστατικό.

«’Όταν τελείωσε ο αγώνας βγήκαν από το μαγαζί. Στην απέναντι γωνία από το μαγαζί, βλέπουν να έχουν μαζευτεί περίπου 20 άτομα με χαρακτηριστικά Χρυσής Αυγής, με άρβυλα, παντελόνια παραλλαγής. Κρατάνε στα χέρια τους ρόπαλα, λοστούς. Έχουν κλείσει τα αυτοκίνητα των παιδιών. Στην άλλη γωνία, πάρα πολύ κοντά, είναι 2 μηχανές ΔΙΑΣ. Υπάρχουν πριν γίνει οτιδήποτε. Βλέπουν τους χρυσαυγίτες από τη μία και αστυνομία από την άλλη. Υπάρχει ένα τύπος που έκανε το μεσάζοντα από το πουθενά, και τους λέει: “εγώ είμαι εδώ, είμαι ειδικός φρουρός και θα το κανονίσω εγώ, μην φοβάστε. Να βοηθήσω θέλω”. Είπε ο Παύλος: “δεν φοβάμαι, είμαι στη γειτονιά μου”. Ωστόσο μια πήγαινε στα παιδιά μία στους χρυσαυγίτες. Ακόμα δεν ξέρουμε το ρόλο αυτού του ανθρώπου.

Τα αγόρια άρχισαν να τρέχουν προς τα πάνω. Ο Παύλος όμως δεν έτρεξε, προχώρησε. Τον πρόλαβαν οι χρυσαυγίτες που μεθοδευμένα πήγαιναν ανά 2-3 άτομα και τον χτυπούσαν. Ολο αυτό εκ των υστέρων, το έκαναν για να τον εγκλωβίσουν για να έρθει ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει. Ο δολοφόνος λοιπόν, έρχεται ανάποδα την Τσαλδάρη. Οι χρυσαυγίτες χτύπησαν άλλα δύο παιδιά και είναι ο Παύλος μόνος του προσπαθεί να παλέψει με όλους τους άλλους.

Ο δολοφόνος βγαίνει από το αυτοκίνητο, όπου αρχικά ήταν τέσσερα άτομα αλλά τους είχε αφήσει 50 -100 μέτρα πιο πίσω. Βγαίνει από το αυτοκίνητο, βλέπει το στόχο του και του ρίχνει δύο μαχαιριές στην καρδιά».

Όπως είπε η κ. Φύσσα, η κοπέλα του γιου της πήγε στους αστυνομικούς και τους παρακαλούσε να κάνουν κάτι. «Δεν μπορούμε να επέμβουμε» της απάντησαν. «Κάποια στιγμή κινητοποιήθηκαν δύο από αυτούς, ωστόσο το κακό είχε γίνει. Η αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι ένα».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πριν από το συμβάν, η υπόλοιπη ομάδα που βρισκόταν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Πριν έβριζαν και ενθάρρυναν το κτήνος να πάει να σκοτώσει. Κανείς δεν είδε μαχαίρι και είμαι σίγουρη 100% ότι δεν το είδε ο Παύλος. Ήταν παρόντες χωρίς να τον αποτρέψουν. Προφανώς για να κρατήσουν τον Παύλο μέχρι να έρθει ο δολοφόνος. Μέσα στο ΚοράΛλι ήταν ο Αγγος, ο Μιχάλαρος και ο Τσαλίκης. Ο Άγγος τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζατζόγλου. Εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη Νίκαιας, κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη ο οποίος ειδοποίησε τον βουλευτή Γιάννη Λαγό».

Μετά, όπως είπε η μάρτυρας, αρχίζει η αποστολή SMS και μαζεύεται το τάγμα εφόδου απέναντι από την καφετέρια.

«Ο Λαγός ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο»

Όπως υποστήριξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, μετά τη δολοφονία, στις 00.37, ο Γιάννης Λαγός ειδοποίησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Ο Λαγός ελέγχει όλη την περιφέρεια. Αν δεν πάρουν το οκ από τον Λαγό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα. Δεν θα έκαναν τίποτα εκείνο το βράδυ αν δεν ήταν μέλη της οργάνωσης και δεν είχαν εντολές».

«Ο γιος μου κατέληξε στο σημείο. Άντεξε τέσσερα λεπτά, πολύ σημαντικά για εμάς όλους. Γιατί ο ίδιος υπέδειξε το δολοφόνο του. Ο Παύλος σήκωσε την μπλούζα του και φώναξε: “Πού πας; Με μαχαίρωσες και φεύγεις;”. Ήρθε το περιπολικό και τον προλαβαίνει όταν μπήκε στο αυτοκίνητο, ενώ έχει πετάξει το μαχαίρι».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το κίνητρο της δολοφονίας

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: «Θέλουν να επιβάλουν την ισχύ τους σε οτιδήποτε είναι αντίθετο. Είναι αυτό που άκουσα σε βίντεο να λέει ο Πατέλης: ‘’ό,τι κινείται (σ.σ. εναντίον της Χρυσής Αυγής) σφάζεται.’’ Με τον ίδιο τρόπο δεν έγινε με τον Σαχζάτ Λουκμάν; Με τον ίδιο τρόπο… Με μαχαίρι. Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Είναι εγκληματική οργάνωση. Εκείνο το βράδυ ήθελαν να σκοτώσουν και σκότωσαν».