Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 04 Οκτ 2015 - 12:53

Τελευταία Ενημέρωση: 12:53

nikos-boutsis

Ο Νίκος Βούτσης είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής ύστερα από την μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια. Ο κ. Βούτσης ψηφίσθηκε από 181 βουλευτές, ενώ υπήρξαν 113 λευκά και 3 άκυρα.

Συγκεκριμένα ψηφίσθηκε από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους 8 από τους 10 των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους 9 της Ένωσης Κεντρώων (δηλαδή από 163) και προφανώς από 18 βουλευτές των άλλων κομμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι ψηφίζουν κατά συνείδηση, ενώ η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι δεν έδωσαν θετική ψήφο.

Με επιστολική ψήφο ψήφισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης που απουσιάζει σε αποστολή της Βουλής στο Γιοχάνεσμπουργκ. Απουσίασαν ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (απέστειλε επιστολική ψήφο δηλώνοντας ότι αν παρευρισκόταν θα ψήφιζε τον Νίκο Βούτση, αλλά η ψήφος δεν προσμετράται) και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Σε λίγη ώρα θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής. Υποψήφιοι είναι οι Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ) για Α΄ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ) για Β΄ Αντιπρόεδρος, Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) για Γ΄ Αντιπρόεδρος, Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) για Δ΄ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Αϊβατίδης (Χρυσή Αυγή) για Ε΄ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ) για ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος και Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) για Ζ΄ Αντιπρόεδρος.