Επικυρώθηκαν οι 4 υποψηφιότητες για την προεδρία της Ν.Δ.

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS

Τις υποψηφιότητες του Άδωνι Γεωργιάδη, του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα επικύρωσε και τυπικά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης.

Παράλληλα, η ΚΕΦΕ, η οποία συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, αποφάσισε να συγκληθεί εκ νέου αύριο, στις 18:00 το απόγευμα. Στην αυριανή συνεδρίαση θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων.

Νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας κατέθεσε πρόταση για προσυνεδριακό διάλογο με πέντε θεματικές ενότητες. Όπως σημείωσε «πρέπει να διευκολυνθούν όλα τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να εκφράσουν τη βούλησή τους, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό μας».

«Η νέα συλλογικότητα, που υποστηρίζουμε, είναι πηγή δύναμης και το πρώτο σοβαρό μήνυμα που περιμένει να δει η ελληνική κοινωνία από ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.

Ακολούθως, πρότεινε τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι «επειδή όλα τα μέλη, τα στελέχη και φυσικά οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις, τις προτάσεις, τον τρόπο υλοποίησης αυτών και το όραμα για την Παράταξή μας αλλά και τη χώρα».

Σαν ενδεικτικά βασικά θέματα, ο κ. Τζιτζικώστας πρότεινε:

  • την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα,
  • την Κοινωνική Συνοχή,
  • τους Νέους και την Ανεργία,
  • τους Θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και
  • και τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη λειτουργία του κόμματος

«Μόνο με εξαντλητικό και δομημένο διάλογο καθώς και ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει σελίδα και να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.