Ανησυχία Λ. Οίκου από την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τα προσωπικά δεδομένα

leykos-oikos

Ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων εξέφρασε απόψε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει την απόφαση σύμφωνα με την οποία θεωρείται άκυρη η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη μεταφορά δεδομένων.

Ο Έρνεστ σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να αναθεωρηθεί το πλαίσιο αυτό. Ετοιμη να συνεργαστεί με τις Βρυξέλλες να αρθεί η «αβεβαιότητα» που δημιουργεί η απόφαση του δικαστήριου δήλωσε και η υφυπουργός Εμπορίου Πένι Πρίτσκερ.

Με ανακοίνωσή της η Πρίτσκερ εξέφρασε την «απογοήτευσή» της για την απόφαση της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί “αβεβαιότητα” για τις εταιρείες και τους καταναλωτές.

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργεί σημαντική αβεβαιότητα για τις εταιρείες και τους καταναλωτές, τόσο τους Αμερικανούς όσο και τους Ευρωπαίους και θέτει σε κίνδυνο τη διατλαντική ψηφιακή οικονομία» ανέφερε η υφυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters