Κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS

Σε σειρά κινητοποιήσεων και δυναμικών παρεμβάσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αποφάσισε 24ωρη πανλιμενική απεργία την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου με συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη ωραρίου έως 10.30 το πρωί και παραστάσεις σε όλες τις Διοικήσεις των Οργανισμών.

Επίσης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, πραγματοποιεί παμπειραϊκή Συγκέντρωση στις 11:00 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας με πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο χώρο των λιπασμάτων.

Στις κινητοποιήσεις του δήμου θα συμμετέχει η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ αλλά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδα (ΟΜΥΛΕ).

«Στο χώρο των λιμανιών επιχειρείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ», τονίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ και προσθέτει ότι «η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, να παραδώσει την Δημόσια Αρχή, όπως και τις κρίσιμες δραστηριότητες της ακτοπλοΐας, του τουρισμού, των μεταφορών και του εισαγωγικού και εξωτερικού εμπορίου, στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα.»

Η ΟΜΥΛΕ αποφάσισε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών να τεθεί στην προσεχή συνεδρίαση του IDC (Διεθνές Συνδικάτο Εργαζομένων στα Λιμάνια) και να ζητηθεί να αναληφθούν πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.

Επίσης προειδοποιεί με δυναμικές παρεμβάσεις στις ενέργειες προώθησης της πώλησης των Λιμανιών με καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.