Εικοσιτετράωρη απεργία φυσικοθεραπευτών εργαζομένων σε δημόσιες δομές στις 22/10

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανελλαδική εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων – φυσικοθεραπευτών, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στο πλαίσιο της απεργίας, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διεκδικεί, επίσης, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και την άμεση ένταξή τους στην κατηγορία Α των δικαιούχων του συγκεκριμένου επιδόματος.

Ζητεί, παράλληλα, αύξηση των δαπανών για την υγεία και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης, διασφάλιση οργανικών θέσεων, τροποποίηση οργανισμών υγειονομικών δόμων και σχεδιασμό για κάλυψη των αναγκών από φυσικοθεραπευτές με μόνιμη σχέση εργασίας, κατάργηση της μισθολογικής διαφοροποίησης στο νέο μισθολόγιο (Ν. 4024/11) μεταξύ των κατηγοριών Π.Ε. και Τ.Ε. και εξίσωσή τους, μισθολογική αποκατάσταση του ύψους αποδοχών των φυσικοθεραπευτών σε αξιοπρεπή επίπεδα, με ταυτόχρονη άρση της προαγωγικής στασιμότητας.