Η Γαλλία έπληξε στόχους του Ισλαμικού Κράτους

ΦΩΤΟ: REUTERS

Στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έπληξαν για δεύτερη φορά οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις τη χθεσινή νύχτα. Δύο βομβαρδιστικά Rafale μαζί με τα συνοδευτικά τους αεροσκάφη απογειώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και βομβάρδισαν στόχους στην επαρχία Ράκα στα ανατολικά της χώρας.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στη Συρία, ιδιαίτερα στα περίχωρα της πόλης Ράκα, κέντρα εκπαίδευσης ξένων μαχητών, αποστολή των οποίων δεν είναι να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος (Daech) στο Λεβάντε, αλλά να έρθουν στη Γαλλία και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις», δήλσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Αναφερόμενος στη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, τόνισε ότι ο εχθρός είναι το Ισλαμικό Κράτος και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «το 80% έως 90% των αεροπορικών της πληγμάτων στρέφεται κατά άλλων, πλην του Ισλαμικού Κράτους, στόχων».

«Οι ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες εδώ και περίπου 10 μέρες δεν έχουν στόχο το Daech, έχουν κατά προτεραιότητα ως στόχο την ασφάλεια του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Ρωσία θεωρεί ότι πρέπει να προστατεύσει τον Μπασάρ και εμείς θεωρούμε ότι ο Μπασάρ δεν αποτελεί μέρος της λύσης», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας δήλωσε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα, γεγονός που περιπλέκει την επιλογή των στόχων και τις επιδρομές.

Όπως είπε, «το Daech έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε παιδιά γυναίκες και πολίτες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι αξιωματούχοι κρύβονται σε σχολεία, τεμένη, νοσοκομεία».