Περιοχές στη δυτική Συρία βομβάρδισε η ρωσική αεροπορία

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε περιοχές της δυτικής Συρίας πραγματοποίησαν σήμερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια συγκλονίστηκε από μια τεράστια έκρηξη, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, επλήγησαν περιοχές στα βόρεια της Λαττάκειας και στην επαρχία Χάμα, ανατολικότερα. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα.

Το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει παρουσία στις περιοχές αυτές. Ωστόσο, στη βόρεια Συρία υπάρχουν άλλες ομάδες εξτρεμιστών, όπως Τσετσένοι, τους οποίους ενδέχεται να στοχεύει η Ρωσία.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι σε επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκε και τραυματίστηκε «ένας αριθμός τρομοκρατών».

Ως τρομοκράτες χαρακτηρίζονται από τη Δαμασκό τόσο οι τζιχαντιστές όσο και οι αντικυβερνητικοί αντάρτες.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κτίριο στα περίχωρα της πόλης αλ Μπαμπ, στη βόρεια Συρία, την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη στο κτίριο αυτό όπου οι τζιχαντιστές αποθήκευαν εκρηκτικά.

Την Παρασκευή, άνδρες του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν χωριά στην ίδια επαρχία, εκδιώκοντας αντίπαλες ομάδες ανταρτών σε μάχες που διεξήχθησαν κοντά στο Χαλέπι.

Πηγή: ΑΜΠΕ