Τρ. Αλεξιάδης: Είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τα μέτρα για να πάμε παρακάτω

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τα μέτρα για να γίνει η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μισθωτοί και συνταξιούχοι να παίρνουν το μισό του ποσού του μισθού ή της σύνταξης μόνο με τη χρήσης χρεωστικής κάρτας, όπως δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών μελετά μέτρα για να αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος.

Πάντως, τόνισε πως δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί, αλλά θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι υπάρχει παράδειγμα από άλλες χώρες πως όταν αυξάνεται η χρήση πλαστικού χρήματος μειώνεται η φοροδιαφυγή.

Για το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε: «Επανεξετάζουμε τη δυνατότητα, πολίτες που έχουν τη δυνατότητα, να αποπληρώσουν νωρίτερα την οφειλή τους».

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε ότι «σκοπός του υπουργείου είναι να γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά».

Επίσης, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι γίνονται πιο αυστηρές οι διατάξεις για πρόσβαση στις θυρίδες και δίνονται περισσότερα «όπλα» στη δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές Αρχές.

Για την επιβολή φόρου στα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό είπε πως εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παίρνοντας παράδειγμα και από τη γειτονική Ιταλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ