Το πρόγραμμα επίσκεψης του Ολάντ στην Αθήνα

olant

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκφωνήσει ομιλία στο κοινοβούλιο, όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Ολάντ είχε χαιρετίσει την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, «υπερασπίστηκε με θάρρος τις θέσεις του και κυρίως την συμφωνία που συνήφθη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου», η οποία επέτρεψε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ένα νέο σχέδιο βοήθειας.

Ο Ολάντ είχε αναγγείλει την επίσκεψή του στην Ελλάδα ήδη στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηρίζοντας τη νίκη αυτή ένα «σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή αριστερά», ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι θα μεταβεί στην Αθήνα «εντός των προσεχών εβδομάδων».

Πηγή: ΑΜΠΕ