ΓΣΕΕ: Προς κινητοποιήσεις ενάντια στα «νέα ισοπεδωτικά μέτρα»

to-ktirio-tis-gsee-stin-l-aleksandras

Κινητοποιήσεις προανήγγειλε η ΓΣΕΕ, η οποία εκτιμά ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έπεται «το “κυρίως πιάτο” και περιλαμβάνει μια σειρά από νομοσχέδια για ασφαλιστικό, εργασιακά, συνδικαλισμό».

Η συνομοσπονδία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα με σκοπό να καθορίσει την ακριβή της στάση. Κάνει λόγο για πρόσθετα ισοσπεδωτικά μέτρα σε βάρος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάταν και καταγγέλλει ότι με τις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις συνεχίζεται η μακρόχρονη αδιέξοδη πολιτική, επιτείνοντας τις αρνητικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων.

«Οι θεσμοί, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αδιαφορούν ακόμα και για τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της Ελλάδας που, τονίζοντας την κοινωνική λειτουργία του κράτους, έχουν επανειλημμένα διαπιστώσει ότι οι πολλαπλές απορρυθμιστικές παρεμβάσεις στην προστασία τόσο της εργασίας όσο και της κοινωνικής ασφάλισης και οι δραματικές επιπτώσεις τους σε ολοένα και πιο μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας, δυναμιτίζουν τη βιωσιμότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.