Επίθεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «πολιτική απάτη» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς, όπως είπε, υποσχέθηκε πράγματα που με το τρίτο μνημόνιο τα παίρνει πίσω. «Καταδεικνύεται όλο το μέγεθος της πολιτικής απάτης του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά» ανέφερε.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν παρούσα στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και θα είναι παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εσωκομματικής διαδικασίας της εκλογής του προέδρου της.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ηθικά έκπτωτος. Κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό. Υποσχέθηκε 13η σύνταξη και τώρα κόβει τη 12η, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και τώρα όχι απλά δεν καταργείται αλλά ενισχύεται η φοροκαταιγίδα σε όλη την ακίνητη περιουσία» ανέφερε.

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί εφικτή μια μείωση της τάξης του 30% με ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών και με αύξηση του φόρου σε καπνό και αλκοόλ.

Κλιμακώνοντας τον αντιπολιτευτικό του τόνο, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι «όταν μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για θέματα ηθικής τάξης, ας θυμηθεί το ζήτημα των πόθεν έσχες των υπουργών του Α. Φλαμπουράρη και Γ. Σταθάκη».

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι ένα κόμμα μηχανισμών και όλοι προσδιορίζονται ανάλογα με τον ποιον ξέρουν. Με μένα αυτά θα τελειώσουν. Θέλω ένα κόμμα αρχών και αξιών».