Το ΝΑΤΟ ξεκινάει την μεγαλύτερη άσκηση της δεκαετίας στην ανατολική Μεσόγειο!

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Το ΝΑΤΟ πραγματποιεί τις μεγαλύτερες ασκήσεις του εδώ και χρόνια στην ανατολική Μεσόγειο την ίδια στιγμή που το αμερικανικο περιοδικό popularmechanics δημοσιεύει άρθρο για το πως θα ξεκινήσει ο Γ’ ΠΠ και πως θα μοιάζει!

Σε μια ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην πλανητική ασφάλεια και να οδηγήσει ακόμα και σε πυρηνικό όλεθρο προχωράει το ΝΑΤΟ εν μέσω των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία ξεκινώντας σήμερα την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση εδώ και μια δεκαετία την Trident Juncture 2015 , προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις μετά την ηχηρή κάθοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο Θάλασσα.

36.000 στρατιώτες,από 30 κράτη, 140 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων,και πάνω από 60 πολεμικά πλοία και υποβρύχια, για πάνω από πέντε εβδομάδες,θα πραγματοποιούν πολεμικά σενάρια στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.

«Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να δράσουν παντού σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Michael Fallon, αγνοώντας και αυτός ότι θέτει τις τύχες του πλανήτη σε κίνδυνο αφού στην ανατολική Μεσόγειο δρουν αυτή την στιγμή 22 ρωσικά πολεμικά πλοία, με το ίδιο το Moskva να επιχειρεί στις ακτές της Συρίας.

Το βαρύ καταδρομικό που έχει επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μπορεί να φέρει (άγνωστο εάν το κάνει) και πυρηνικές κεφαλές, κάτι ιδιαίτερα πιθανό για να “κοβει” εν τη γενέσει της οποιαδήποτε επιθυμία των ΝΑΤΟϊκών να παρενοχλήσουν τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Συρία.

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ είχαν προγραμματιστεί πολύ πριν την ρωσική στρατιωτική παρέμβαση στην Συρία αλλά ο χρόνος διεξαγωγής τους αυτή την στιγμή είναι ιδιαίτερα “πονηρός”

Θα τεθούν σε συναγερμό όλες οι νατοϊκές βάσεις σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία με τις αμερικανικές δυνάμεις να έχουν ήδη καταφθάσει στην Ισπανία.

Το ζήτημα είναι ότι η άσκηση διεξάγεται σε μια εποχή που στον αμερικανικό Τύπο κυκλοφορούν πολύ περίεργα σενάρια πολεμικής αντιπράθεσης μεταξύ του ΝΑΤΟ (των ΗΠΑ κατ’ουσίαν) και της Ρωσίας (που θεωρείται πιθανότατο να έχει την Κίνα στο πλευρό της).

Άρθρο στο popular mechanics αναφέρει με χαρακτηριστικό τίτλο “Πως θα ήταν ένα ςπόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας”!

Ένα σενάριο αναφέρει την καταστροφή συριακών ελικοπτέρων από αμερικανικά F-22 και την καταστροφή συριακών στρατιωτικών υποδομών από αμερικανικά βομβαρδιστικά B-2. Πρόκειται για μια κίνηση στην οποία πιστεύουν πολλοί Αμερικανοί αναλυτές ότι οι Ρώσοι, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που μπορούν να καταστρέψουν τα αμερικανικά αεροσκάφη, δεν θα προχωρήσουν σε επιθετική ενέργεια για τον ίδιο λόγο για τον οποίο δεν προχωρούν εναντίον ρωσικών μαχητικών και οι Αμερικανοί:

Για να αποφύγουν την παγκόσμια πυρηνική σύρραξη και το “mutual destruction” των δύο υπερδυνάμεων, και μαζί τους όλου του πλανήτη.

Όμως εάν η Ρωσία αντιδρούσε θα χτυπούσε πρώτα τα αεροσκάφη ανεφοδιαμσού των F-22, τα KC-135, για να μην μπορούν να πετάξουν για πολύ ώρα μέχρι να καταστου΄ν εύκολοι στόχοι στα ρωσικά μαχητικά.

Καίριο ρόλο στην απαγόρευση πτήσεων παίζει το Moskva το οποίο διαθέτει την ναυτική των S-300PMU-2 που μπορεί να επιτεθεί σε στόχους120 ν.μ μακριά. Είναι το ισχυρότερο αντιαεροπορικό σύστημα στον κόσμο.

Αναφέρει μάλιστα το αμερικανικό περιοδικό ότι όλα μπορούν να αρχίσουν με μια “θυσία”. Να στέιλουν ρωσικό ελκόπτερο ως “δόλωμα” και το F-22 να ααντινάξει κάποιο από αυτά.

“Τότε το Κρεμλίνο θα έχει την δικαιολογία ότι οι Αμερικανοί έριξαν πρώτοι, και το Μοskva θα αναλάμβανε δράση, χτυπώντας τα ΚC-135”.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να καταστρέψουν το καταδρομικό «Moskva», διότι η Αεροπορία των ΗΠΑ δεν είναι αρκετά ισχυρή με την παρουσία αυτού του πλοίου”

Την ίδια στιγμή η Ρωσία επιλέγει από τον Στόλο της Κασπίας την εκτόξευση πυραύλων Κalibr.

“Στόχος είναι στην Τουρκία η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Οι Τούρκοι δεν μπορούν να αντιδράσουν”.

“Τουρκικά και αμερικανικά αεροσκάφη εμπλέκονται σε αερομαχίες με την ρωσική Αεροπορία πάνω από τη Συρία. Ξεκινάνε οι εκατόμβες των νεκρών” αναφέρει το περιοδικό.

Πολύ “τυχαίο” ότι αυτά τα σενάρια τα κυκλοφορούν οι Αμερικανοί ενώ θα πραγματοποιούν ασκήσεις σχεδόν σε όλη την Μεσόγειο.

Είναι σαφές: Η Αυτοκρατορία έχει ταπεινωθεί, και έχει “πέσει” στα μάτια όλων, απεγνωσμένα ψάχνει να βρει τρόπο να “ανέβει” ξανά, χωρίς να υποστεί τις (πυρηνικές) συνέπειες. Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Ουάσιγκτον ειδικά όταν η ευθύνη της για την δημιουργία και επέκταση των τζιχαντιστών είναι τεράστια.

Πηγή: Pronews