Ασφυκτική η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη Μυτιλήνη

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Ασφυκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, όπου συνωστίζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, περιμένοντας να καταγραφούν ή να αναχωρήσουν για τον Πειραιά και την Καβάλα, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία της καρταγραφής.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, σήμερα το πρωί, στη Μυτιλήνη υπήρχαν περισσότεροι από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Από αυτούς οι 1.500 δεν είχαν καταγραφεί, ενώ περί τους 8.500, έχοντας ολοκληρώσει την διαδικασία της καταγραφής, διαμένουν είτε στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ, είτε σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη της Μυτιλήνης και στα περίχωρά της, είτε σε πρόχειρα καταλύματα και σκηνές στο λιμάνι και στους δρόμους.

Περίπου 4.000 θα θα αναχωρήσουν σήμερα με έκτακτο δρομολόγιο και τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και για την Καβάλα.
Χθες αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη, με έξι πλοία, συνολικά 7.345 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ παρά τα προβλήματα έλλειψης υποδομών καταγράφτηκαν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως και τις 6 π.μ. σήμερα, 6.119 μετανάστες και πρόσφυγες.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των ανέμων που έχουν αρχίσει να πνέουν οι αφίξεις είναι αισθητά μειωμένες σήμερα.

Πηγή: ΑΜΠΕ