Στο «κόκκινο» η Πυροσβεστική με 3.500 κλήσεις μόνο στην Αττική

attiki-athina-plymmires-kakokairia-kairos

Φωτιά πήρε το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου.

Πιο αναλυτικά:

Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής, 3500 κλήσεις, που αφορούσαν 1125 αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων καθώς και 55 κοπές δέντρων. Οι Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής τέθηκαν άμεσα σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σύνολο των συμβάντων με 140 συνεργεία και 540 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 650 αντλήσεις υδάτων και 30 κοπές δέντρων, ενώ απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, άτομα από ακινητοποιημένα οχήματα, πλημμυρισμένες οικίες και επιχειρήσεις. Τα συνεργεία, θα συνεχίσουν να επιχειρούν, μέχρι να αντιμετωπιστούν όλα τα συμβάντα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας αγνοούμενης στην περιοχή του Καματερού.

Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αχαΐας, 60 κλήσεις για άντληση υδάτων, όπου η υπηρεσία επεμβαίνει με 10 συνεργεία και 17 πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 55 αντλήσεις υδάτων.

Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας, 50 κλήσεις για άντληση υδάτων και 5 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα. Η υπηρεσία επεμβαίνει με 7 συνεργεία και 15 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 5 απεγκλωβισμοί ατόμων και 40 αντλήσεις υδάτων.

Στην Τ.Κ. Γοργοποτάμου του Δήμου Κόνιτσας του Νομού Ιωαννίνων, η πυροσβεσική κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων λόγω βροχόπτωσης σε ποιμνιοστάσιο. Τα άτομα μεταφέρθηκαν σώα σε ασφαλές σημείο, από τέσσερις πυροσβεστικούς υπαλλήλους με δύο οχήματα.