Δεκάδες νεκροί στο Πακιστάν ο νέος απολογισμός του σεισμού στο Αφγανιστάν

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πακιστάν από τον σεισμό των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε με επίκεντρο το βορειοανατολικό Αφγανιστάν, όπου τουλάχιστον 12 μαθήτριες έχασαν τη ζωή τους σε ποδοπάτημα και άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ζώνες όπου ζουν φυλές στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Άλλοι 20 σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, όπως και τρεις στην περιοχή Γκίλγκιτ-Μπαλιστάν και ένας στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ, σύμφωνα με πηγές.
Στη βόρεια αφγανική πόλη Ταλοκάν, 12 μαθήτριες ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το σχολείο τους για να γλιτώσουν από το σεισμό, όπως και τουλάχιστον 35 τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική επαρχία Νανγκαχάρ, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους. Πάρα πολλοί άνθρωποι, επίσης, τραυματίστηκαν στη χώρα.

Σε νεώτερη ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο σεισμός, το μέγεθος του οποίου αναθεώρησε προς τα κάτω σε 7,5 βαθμούς από 7,7 αρχικά, είχε εστιακό βάθος 213 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του βρισκόταν 254 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ, σε απομακρυσμένη οροσειρά του Αφγανιστάν.