Ελ. Βόζεμπεργκ: Τα hot spots να δημιουργηθούν στην Τουρκία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει τα hot spots να δημιουργηθούν στις ακτές της Τουρκίας, υποστήριξε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9».

Όπως εξήγησε, μόνο εάν τα hot spots δημιουργηθούν στην πλευρά της Τουρκίας θα επιλυθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα με τους πρόσφυγες.

Η «γαλάζια» ευρωβουλευτής  τόνισε ότι μετά την καταγραφή οι πρόσφυγες θα μπορούν να έρθουν στις χώρες – μέλη της Ε.Ε. με αναλογική ανακατανομή και οι μετανάστες να επαναπροωθούνται στις χώρες από τις οποίες προέρχονται και δεν κινδυνεύουν.
Η κ. Βόζεμπεργκ εξέφρασε παράλληλα, τη διαφωνία της για την πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. για την υποδοχή και εγκατάσταση προσφύγων στην Ελλάδα, κατηγορώντας την Κομισιόν ότι δεν διαθέτει χρονοδιαγράμματα.

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά της Ν.Δ., διαμήνυσε ότι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον Έλληνα πολίτη αυτή τη στιγμή είναι ποιος θα εκλεγεί αρχηγός και υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το κόμμα, την επόμενη μέρα, να είναι ισχυρό στο θεσμικό του ρόλο.